Abonare la google news

Germania susține în continuare vaccinarea cu AstraZeneca: „Este sigur și vom continua să-l administrăm”

Două persoane din Coreea de Sud au murit după ce au făcut vaccinul de la AstraZeneca. Ambele aveau comorbidităţiFoto: Profimedia

  • Mai multe țări au suspendat vaccinarea cu serul AstraZeneca în urma unor decese survenite la persoanele imunizate cu acest produs.
  • Germania spune că vaccinul de AstraZeneca este sigur.
  • OMS spune că nu există niciun motiv pentru a suspenda utilizarea vaccinului AstraZeneca.

Înalți oficiali germani din domeniul sănătății publice au declarat că vaccinul anti-Covid de la AstraZeneca este sigur, iar Germania va continua să-l utilizeze chiar dacă mai multe țări europene au decis să suspende imunizarea cu lotul suspect din motive de precauție, transmite Reuters.

Citeste si:  Sorana Cîrstea a fost eliminată în turul trei la Australian Open

Întrucât Germania se confruntă cu al treilea val de pandemie de Covid-19 și cu o lipsă de vaccinuri, guvernul este nerăbdător să se asigure că scepticismul în privința vaccinului nu subminează desfășurarea activităților care țin pandemia sub control.

„Tot ceea ce știm până acum sugerează că beneficiile vaccinului, chiar și după fiecare caz individual raportat, sunt mai mari decât riscurile și acest lucru continuă să fie cazul”, a declarat ministrul Sănătății Jens Spahn într-un briefing.

Citeste si:  Poliţia din Germania le cere oamenilor să nu se grăbească să-şi denunţe vecinii care fac petreceri de Crăciun

În urma raportării anumitor efecte adverse grave, în legătură cu administrarea dozelor din lotul ABV2856 din vaccinul AstraZeneca, Agenția italiană pentru Medicamente (AIFA) a decis, joi, ca măsură de precauție să interzică utilizarea acestui lot pe întreg teritoriul național, potrivit ANSA.

Urmăriți Aleph News pe Facebook, Twitter, Youtube și Instagram!
Citeste articolul pe AlephNews

 48 total views