Abonare la google news

Germania ar putea intra în carantină. Medicii de la ATI cer LOCKDOWN

Germania a fost lovită de al treilea val al pandemiei de coronavirus. Asociaţia germană a medicilor de la terapie intensivă a cerut luni o reimpunere – imediată – a unor restricţii dure în vederea opririi celui de-al treilea val de covid-19 în ţară, după ce autorităţile tocmai le-au relaxat, relatează AFP.

”Potrivit datelor de care dispunem şi din cauza răspândirii britanice (a noului coronavirus), preconizăm foarte puternic o revenire la o carantină imediat, pur şi simplu pentru a împiedica al treilea val” covid-19, a anunţat la postul public germn de radio Christian Karagiannidis, directorul ştiinţific al Asociaţiei Medicilor de la Terapie Intensivă.

Mii de oameni au manifestat în Germania împotriva restricţiilor din pandemie – VIDEO

Citeste si:  Sorin Cîmpeanu a cerut ca elevii din clasele terminale să poată merge la cursuri și în scenariul roșu! Reacția CNSU

Mii de oameni care se opun măsurilor decise de guvernul german pentru împiedicarea propagării coronavirusului au manifestat, sâmbătă, în câteva oraşe din Germania, relatează dpa.

Lista ţărilor din zona galbenă a fost actualizată. De unde se intră în carantină
La Dresda, sute de susţinători ai mişcării Querdenken formată din oameni care nu cred în Covid, activişti de dreapta şi oameni care se opun vaccinării, au manifestat pe străzi deşi protestele susnt interzise. :Am acţionat de la primele ore ale dimineţii pentru a face ca interdicţia să fie respectată”, a declarat un purtător de cuvânt al poliţiei.

Citeste si:  "Regele porcilor", lăsat fără afacere. Germania a interzis intermediarii forței de muncă din industria cărnii

Mulţi dintre participanţii la protest nu purtau măşti, deşi purtarea mămştii este obligatorie.

Manifestanţii au scandat mai multe sloganuri, între care şi: “Pandemia s-a încheiat”.

La Berlin, aproximativ 1.000 de protestatari s-au strâns în faţa Ministerului Sănătăţii. 50 de persoane au fost vizate de  poliţişti pentru că au încălcat normele de siguranţă şi sănătate. Au fost prezenţi şi apriximativ 12 contramanifestanţi, unii dintre ei strigând: “O să vă vaccinăm pe toţi”.

Citeste si:  A fost actualizată lista ţărilor cu risc epidemiologic ridicat pentru care se impune carantină 14 zile

Anunţ oficial din Germania, de la Institutul Koch. Al treilea val a început deja, când ar putea fi ridicate restricţiile
La Stuttgart, sute de oameni s-au reunit având deviza: “Ajunge”. 70 până la 90 la sută dintre manifestanţi nu purtau măşti şi nu respectau distanţarea fizică.

Şi la Munchen a avut loc un protest cu mii de participanţi. Manifestaţia a fost oprită de poliţie pentru că participanţii nu respectau condiţiile impuse.

La Dusseldorf, 2.000 de oameni au protestat faţă de resstricţii, iar la Hanovra au manifestat aproape 800 de oameni.

Citeste articolul pe RomaniaTV

 16 total views