Abonare la google news

Gândul NEWS. Liviu Dragnea rămâne în arest!

Emma Zeicescu vă prezintă în fiecare seară, de luni până vineri, de la ora 20:30, cele mai importante știri ale zilei, la GÂNDUL NEWS.

Emisiunea are o durată medie de 5 minute, fiind alternativa perfectă de consum pentru a te informa la sfârșitul zilei cu cele mai importante subiecte din actualitatea românească și internațională.

Liviu Dragnea rămâne în arest!

Judecătoria Sectorului 5 i-a respins cererea de eliberare condiționată, pe care a considerat-o neîntemeiată. Magistratii au analizat cererea fostului lider după ce acesta primise aviz pozitiv pentru eliberare din partea Comisiei Penitenciarului  Rahova. Audierea a avut loc prin videoconferință, iar fostul lider PSD a susținut că s-a reabilitat în perioada petrecută în penitenciar și că de acum poate face bine. Mai mult, avocatul lui a susținut că nu va fi o povară pentru sociatete, mai ales că deține o locuință și are deja promis un loc de muncă. Dragnea poate face o nouă cerere de eliberare condiționată în 27 iunie. Fostul lider PSD execută o pedeapsă de 3 ani și 6 luni în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman. (Mai multe detalii aici…)

3 milioane de români, vaccinați în patru luni

Ce a fost mai rău a trecut! Este concluzia la care a ajuns premierul Florin Cîțu după ce peste 3 milioane de români s-au vaccinat în primele patru luni de la debutul campaniei. La rândul lui, Valeriu Gheorghiţă, a anunţat organizarea unor centre deschise non stop la Craiova si un maraton de vaccinare în capitala. De asemenea, vor fi deschise și noi centre drive-through, precum cel din Piața Constituției. Imunizarea se va face fără programare, cu doze de la compania Pfizer. (Mai multe detalii aici…)

Certificate verzi de vaccinare începând cu luna iunie

Am putea avea certificate verzi de vaccinare începând cu luna iunie. Autorităţile spun că se lucrează la acest demers în care sunt implicate mai multe instituţii. Astfel că, România este „în graficul” stabilit la nivel european cu privire la implementarea acestui document digital. Autoritatile de la Bucuresti susțin că un certificat verde pe teritoriul Romaniei nu a fost luat înca in discuție. (Mai multe detalii aici…)

România își retrage trupele din Afganistan

Romania se va retrage treptat din Afganistan! CSAT a aprobat redislocarea militarilor din teatrele de operatii din zona. Conform unui calendar convenit cu partenerii NATO, Romania va retrage fortele militare din Afganistan la finalul acestei saptamani. Tot cei 615 soldati si peste 80 de tone de materiale militare vor fi aduse in tara cu avioane nationale si ale coalitiei internationale. (Mai multe detalii aici…)

Se scumpesc locurile de parcare din Capitală

Se scumpesc locurile de parcare din Capitală. Din 2022, bucureștenii vor plăti de peste șapte ori mai mult pentru o parcare de reședință. În zona A, adică în centru, taxa pe locul de parcare va fi de 600 de lei pe an, 500 de lei pentru zona B, 400 lei pentru zona C și 300 de lei pentru zona D. În prezent, tariful anual pentru un loc de parcare în capitală este cuprins între  60 și 80 de lei. Proiectul a fost aprobat de Consiliul General, la solicitarea primarilor de sector care au considerat că șoferii sunt responsabili să contribuie la bugetul autorităților locale. (Mai multe detalii aici…)

Știrile continuă pe site-ul nostru, gândul.ro, pe Facebook-ul gândul și pe canalul nostru de Youtube. Numai bine!

Citeste articolul pe Gandul