Abonare la google news

GÂNDUL NEWS. Crește numărul de infectări cu noul coronavirus

În fiecare seară, de luni până vineri, de la ora 20:30, vezi cele mai importante știri ale zilei, la GÂNDUL NEWS, o emisiune digitală menită să îți aducă în față cele mai importante cinci subiecte ale momentului.

1. Crește numărul de infectări cu noul coronavirus

În ultimele 24 de ore au fost raportate 233 de noi cazuri de Covid-19 și cinci decese, adică cele mai multe cazuri zilnice raportate din ultimele două luni. Rata de infectare la nivel național a urcat la 0,08 la mia de locuitori, iar la ATI sunt internați 60 de pacienți. Iar predicțiile sunt îngrijorătoare: 1.600 de infectări pe zi în luna septembrie. O explicație a acestor creșteri este că tot mai mulți români renunță la masca de protecție, inclusive în spațiile închise. (Mai multe detalii, aici…)

2. Din toamnă, în băncile școlilor

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a promis că toți elevii și studenții se vor întoarce fizic la cursuri. De altfel, „şcolile, liceele şi facultăţile sunt unităţi în care s-au respectat cel mai bine regulile pe toată durata pandemiei”, a mai spus ministrul. În plus, în acest moment, nu sunt luate în calcul niciun fel de scenarii. Totodată, ministrul a anunțat că deși susține importanța și avantajele imunizării, profesorii nu vor fi obligați să se vaccineze. (Mai multe detalii, aici…)

3. Drama unui campion, trăită în direct!

Larisa Iordache s-a retras din finala olimpică la bârnă cu lacrimi în ochi. Multipla campioană a sperat până în ultima clipă să poată concura, după ce a suferit o entorsă la glezna stângă în calificările la acest apparat. Ea obținuse cea de-a patra notă a concursului la bîrnă, după un exercițiu bine executat, însă a avut probleme la aterizare din cauza durerilor. Larisa Iordache a fost medaliată cu bronz la JO din 2012, de la Londra, iar în anul 2016 a ratat competiția de la Rio, din cauza unei alte accidentări. (Mai multe detalii, aici…)

4. Este imposibil să spunem cât lemn se fură din pădurile din România

Este explicația ministrului Mediului, după prezentarea raportului Sistemului informatic de monitorizare a trasabilității lemnului, SUMAL 2. Ministrul susține însă că se poate discuta despre cantități mari de lemn și de camioane confiscate, dar și de amenzi pe care autoritățile le-au dat hoților odată cu implementarea acestui sistem. Totodată, cantitatea de masă lemnoasă transportată şi monitorizată prin SUMAL 2 a fost de 21 milioane de metri cubi, faţă de 17,3 milioane mc în 2020. Sistemul descurajează tăierile ilegale de păduri, iar timp de șase luni numărul utilizatorilor a început să crească.

5. A rămas fără benzină în Rolls Royce, în mijlocul drumului!

Imaginile au fost surprinse la intrarea în Mamaia dinspre Năvodari, în zona cluburilor de lux. Și sunt cu atât mai amuzante cu cât e voba de o mașină de lux, de 300.000 de euro. Șoferul a rămas pe banda a doua a bulevardului, chiar înaintea unui sens giratoriu și a așteptat până a venit un cunoscut cu benzină… la bidon. După ce a alimentat, șoferul de Rolls Royce și-a continuat drumul ca și cum nu s-a întâmplat nimic. Imaginile au fost însă imortalizate de tot cei din zonă.

Citeste articolul pe Gandul