GÂNDUL LIVE. Sute de oameni programați la aceleași ore la un centru de vaccinare din Craiova: „A fost nevoie să chemăm oameni pentru a putea…” – VIDEO

La un centru de vaccinare din Craiova a fost o coadă foarte mare în cursul dimineții de luni, 21 februarie, după ce sute de persoane au fost programate la ora 08:00 și 09:00. Cazul a fost discutat și în cadrul ediției de luni a emisiunii GÂNDUL LIVE. 

Zeci de oamenii au fxost chemați la aceeași oră la pentru pentru a primi doza de vaccin, fapt care la creat o coadă uriașă la intrarea în spațiul respectiv. Astfel, aproximativ 200 de persoane așteptau să fie imunizate în fața Sălii Polivalente din oraș.

Citeste si:  LPF, răspuns pentru oficialii care contestă condițiile din Liga 1. „Arbitrul poate să nu dea drumul la joc!” Ce se întâmplă cu programul echipelor | EXCLUSIV ProSport LIVE

Sute de oameni stau la coadă, în frig, așteptând să fie vaccinați

Angajații de la centrul de vaccinare au susținut că vina nu este a lor și să fac tot ce le stă în putință să rezolve situația.

În imagini se poate observa cum zeci de oameni în vârstă stau în frig în timp ce așteaptă să fie imunizați. Majoritatea dintre ei urmau să primească doza de rapel. Poliția Locală a intervenit la fața locului întrucât lumea își pierduse răbdare. Autoritățile au ajutat personalul medical să față față situației.

Citeste si:  Pericol de infectare.Femeie care trebuia să fie în carantină, găsită la munte

De ce s-a creat o asemenea situație

„Acum trei săptămâni regulile jocului au fost schimbate. În strategia de vaccinare au fost scoase persoanele care erau sub 65 de ani. Din acest motiv, pe platformă au rămas puține persoane și a fost nevoie să chemăm oameni pentru a putea face șase (n.r. doze) atunci când deschidem acel flacon de vaccin. Acele persoane, dacă au fost reprogramate, nu au mai fost conform programării din platformă, la o anumită oră. Pentru a rezolva această problemă, am trimis personal medical din cadrul DSP pentru a ajuta personalul din centrul de vaccinare. Centrul de vaccinare care este centru comunitar…”, a declarat un reprezentant al autorităților.

Sursa: Gandul

 5 total views