Abonare la google news

GÂNDUL LIVE. Florinela Georgescu, director executiv ANM, ne spune cum va fi vremea în weekend

Florinela Georgescu, director executiv în cadrul Adminstrației Naționale de Meteorologie (ANM) a vorbit vineri la GÂNDUL LIVE despre cum va fi vremea în weekend.

Potrivit meteorologului, vremea în weekend va fi asemănătoare cu cea de săptămâna aceasta.

„Vom avea un sfârșit de săptămână așa cum a fost toată săptămâna, cu o vreme schimbătoare. Acest lucru înseamnă că așteptăm din nou precipitații, în jumătatea de nord a țării până spre seară, după care va fi o scurtă pauză, iar mâine din nou în cea mai mare parte a teritoriului”, a spus Florinela Georgescu la GÂNDUL LIVE.

Vremea în weekend: Temperaturile vor fi în ușoară creștere

Meteorologul a mai explicat că în acest weekend temperaturile vor fi în creștere ușoară și vor ajunge până la 16-17 grade Celsius.

„Vom vorbi despre temperaturi care vor fi în ușoară creștere, o creștere pe care o vom resimți la început în regiunile vestice, apoi și în cele sudice. Cel mai cald va fi duminică. Temperaturile vor porni de la 11 grade în regiunile vestice și pe litoral și vor ajunge la 16-17 grade în Muntenia”, a adăugat Florinela Georgescu.

Prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni

ANM a făcut publică prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni. Află, în continuare, ce cantități de precipitații vor fi în România în intervalul 15 martie – 12 aprilie. De precizat că temperaturile medii vor fi mai scăzute față de cele specifice pentru această perioadă.

Citeste si:  Călin Georgescu, teorie halucinantă despre apariţia pandemiei de COVID: E o cirmă fără precedent de a manipula omul! Acesta este cunoscut drept coronasceptic

Estimările meteorologice pentru patru săptămâni sunt realizate de către ECMWF – Centrul European pentru Prognoze pe Medie Durată. Este estimată media săptămânală a abaterilor temperaturii aerului și a cantităților de precipitații față de media perioadei 1993-2016.

Valorile termice vor fi mai coborâte decât cele specifice pentru acest interval, la nivelul întregii țări, dar cu o abatere termică negativă mai accentuată în regiunile vestice și în zona montană aferentă.

Citeste si:  Incendiu la Secţia de Psihiatrie a Spitalului Municipal Roman

Regimul pluviometric va fi excedentar în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în zona Carpaților Meridionali și în regiunile sud-estice.

Citeste articolul pe Gandul

 44 total views