GÂNDUL LIVE. Avocatul Daniel Tabarana, despre suspendarea PUZ-urilor: Vorbim de o eventuală neconstituționalitate

Avocatul Daniel Tabarana a vorbit, la GÂNDUL LIVE, despre posibila suspendare a PUZ-urilor de sector de către primarul general al Capitalei, Nicușor Dan.

Nicușor Dan, primarul General al Capitalei, consideră că documentațiile de tip P.U.Z. întocmite, separat, pentru fiecare sector din București, nu ar putea asigura o viziune unitară asupra dezvoltării urbane a Capitalei. De asemenea, acestea nici nu pot ilustra corect disfuncționalitățile la nivelul întregului oraș.

„Principial, se va mai putea construi, dar…”

„Să facem mici aprecieri pe natura juridică a actului de suspendare. Să avem în vedere că PUZ-urile sunt acte administrative normative, dar acte administrative. Urmează și regimul reglementat de 554/ 2004. Odată ce a intrat în circuitul civil, nu mai poate fi revocat. Dacă parcurgem actul, acesta marchează o revocare a acestor PUZ-uri.

Citeste si:  Merkel consideră problematică suspendarea lui Trump pe reţelele de socializare: Se poate interfera în libertatea de exprimare, dar nu prin decizia unei companii

Principial se va mai putea construi, dar cu alte documentații de urbanism: PUZ-uri etc, aprobate de către consiliile sectoarelor. Fiecare va relua toată procedura. Un nou cost, pagube, foarte multe acțiuni în instanțe, solicitări pentru acoperirea daunelor după suspendare. Vorbim de foarte multe pagube, din punct de vedere economic și social.

Citeste si:  Cum îi disciplinează Kate Middleton pe copiii săi în public

„Vorbim de o eventuală neconstituționalitate”

Putem vorbi și de o eventuală neconstituționalitate. Dacă ne uităm pe proiectul hotărârii, nu face distincție cu privire la actualele acte aprobate, chiar autorizații de construcție în baza acestor PUZ-uri.

Nu cred că există o explicație logică. Este o logică politică. Se suspendă ceea ce s-a realizat până acum. Cine vrea să realizeze orice proiect, va relua procedura de aprobare cu noi.”, a declarat avocatul Tabarana la GÂNDUL LIVE.

Citeste si:  Klaus Iohannis salută deblocarea bugetului UE și fondului de relansare economică

GÂNDUL LIVE. A. Bădulescu anunță dezastrul în Capitală, dacă va fi votată suspendarea PUZ-urilor: „De exemplu, nu se mai construiesc Pasajul de la Domnești și metroul din sectorul 4”

Aurelian Bădulescu, fost viceprimar al Capitalei, în prezent consilier general în CGMB, a declarat, marți, la emisiunea GÂNDUL LIVE, că în cazul în care suspendarea PUZ-urilor de sectoare, propusă de Nicușor Dan, va fi votată, în București urmează un dezastru în ceea ce privește infrastructura rutieră și stradală!

Sursa: Gandul

 8 total views