Gabriela Firea: „O situaţie care nu trebuia să se întâmple în Valea Jiului, iar unii au pus gaz pe foc!”

Prim-vicepreședintele PSD și fostul edil al Capitalei, Gabriela Firea, a discutat despre situația minerilor din Valea Jiului. „Unii au pus gaz pe foc”, a declarat Firea, luni seară.

„Tocmai pentru că în zonă este bombă socială, această situaţie nu trebuia să apară. Aţi văzut că aceşti oameni sunt foarte bine informaţi şi ştiu care este perspectiva.

„Nu trebuia să se întâmple o situație incendiară”

Din păcate, zonele (miniere) se vor închide şi întreaga zonă se va îndrepta spre altceva. Nu ştiu ei cum va arăta şi cum va fi.

Citeste si:  Un bărbat care ar fi fost acuzat pe rețelele de socializare că a participat la protestele de la Capitoliu neagă implicarea sa spunând că nu se afla în Washington DC

De aceea, nu trebuia să se întâmple o situaţie incendiară care putea să creeze drame – 100 de oameni care să stea în subteran pentru drepturile lor.

Planul pentru o tranziţie justă nu este un plan care transferă în cont suma aferentă României, apoi vine administratorul Complexului Energetic Hunedoara şi transferă banii pe carduri. Va fi nevoie de proiecte”, a spus Firea la Antena3.

„Prefectul a ieșit cu declarații scandaloase”

„Am văzut declaraţia ministrului energiei, că de ce a fost acolo un senator, de ce s-a dus un europarlamentar. Au fost acolo parlamentari, un europarlamentar, primarul tocmai pentru că autoritatea guvernamentală nu şi-a trimis un reprezentat, a fost un gol de reprezentare (…)

Citeste si:  Papa Francisc ajunge vineri în Irak. Cum este văzută vizita suveranului pontif de liderii creştini din Irak

Ce cred că ar fi corect să se întâmple ar fi ca aceste autorităţi ar fi să conclucreze.

Dl. prefect, chiar dacă este din partea PNL, trebuie să lucreze cu celelalte instituţii, nu să dea vina pe mineri. Prefectul a ieşit cu nişte declaraţii scandaloase, care au pus gaz peste foc: a spus că minerii sunt nişte mofturoşi şi că au pretenţii la bani”, a conchis fostul edil al Capitalei, la Sinteza Zilei.

Citeste si:  Situație incredibilă în Liga Campionilor la handbal feminin, cu o săptămână înainte de finalul fazei grupelor. „Tu știi ceva, cum se va face acest clasament la final?”

Miner din Valea Jiului, mărturii cutremurătoare. În ce condiții muncește un ortac în mină. “Intrăm, dar nu știm dacă mai ieșim!”

Un miner din Valea Jiului a făcut mărturii cutremurătoare, dezvăluind în ce condiții grele lucrează un ortac, care, odată intrat în mină, nu știe dacă mai revine la suprafață în viață.

Sursa: Gandul

 6 total views