26 mai 12:29 PM

Abonare la google news

Gabriela Firea, interpelare pentru ministrul Sănătăţii: „Solicit să ne transmiteţi informaţii actualizate privind stadiul în care se află proiectele spitalelor de arşi”

Gabriela Firea a punctat faptul că finanţarea proiectelor este deja asigurată, printr-un împrumut de la FMI, ia în luna martie secretarul de stat Monica Althamer a declarat că s-a realizat deja documentaţia preliminară şi lucrările propriu-zise ar urma să înceapă.

„Interpelare de la tribuna Senatului, cātre ministrul sānātātii. În România, anual, sunt 10.000 pacienți cu arsuri de diferite grade, iar dintre aceștia aproximativ 15% au arsuri severe. La nivel național există doar 21 de paturi pentru pacienți cu arsuri de complexitate medie, în unități funcționale de mari arși, dar nu există nici nu există un centru de tratare a marilor arși.

Fondurile pentru construirea unor astfel de centre sunt asigurate dintr-un împrumut obținut de la Banca Mondială, orașele în care se vor realiza fiind București, Timișoara și Târgu-Mureș.

Gabriela Firea: „Solicit să ne spuneti dacă există o strategie de pregătire și perfecționare și în privința personalului medical care va lucra în aceste centre”

În martie 2021, secretarul de stat Monica Althamer anunța că au fost finalizate fazele premergătoare de realizare a documentației necesare și vor începe lucrările propriu-zise de construire.

Vă solicit să ne transmiteți informații actualizate privind stadiul în care se află aceste proiecte, pentru fiecare dintre cele trei orașe în care trebuie să fie construite, precum și etapele ce vor fi parcurse până la finalizarea lor.

Vă solicit să ne spuneti dacă există o strategie de pregătire și perfecționare și în privința resurselor umane, respectiv a personalului medical ce urmează să muncească în aceste centre.
Gabriela Firea
Senator”, a scris Gabriela Firea pe Facebook.

Citeşte şi: Victor Ponta ironizează guvernul, după ce România a fost exclusă din cel mai mare proiect european de cercetare: „Într-adevăr, lucru bine făcut!”

Citeste articolul pe RomaniaTV