Abonare la google news

Gabriela Firea: Datoriile primăriei Capitalei către Asociația pentru Transport Public București Ilfov aduc aproape de colaps activitatea sa și pun în pericol deplasarea cetățenilor în zona metropolitană

Fostul primar al Capitalei Gabriela Firea, susține, într-un comunicat transmis G4Media.ro, că datoriile Primăriei Captilei către Asociatia de Dezvoltare Intercomunitara pentru Transport Public Bucuresti Ilfov aduc aproape de colaps activitatea asociației și pun în pericol deplasarea cetățenilor în zonan metropolitană.

Precizările fostului primar au fost făcute în contextul în care HotNews.ro a dezvăluit că Primăria Capitalei a plătit în mandatul Gabrielei Firea peste 60 milioane lei către firma de transport a primăriei Voluntari, condusă de soțul ei, pentru cursele București-Ilfov.

Firea mai susține că Primăria Capitalei nu a efectuat nici o plată către Primăria Volunari, însă jurnaliștii de la HotNews.ro au menționat că plățile au fost făcute către compania din subordinea primăriei.

Redăm mai jos integral punctul de vedere al Gabrielei Firea transmis redacției G4Media.ro

”In legatura cu articolul publicat de dvs care il preia pe cel aparut in hotnews.ro, pe tema platilor pe care Primaria Capitalei le face la Asociatia de Dezvoltare Intercomunitara pentru Transport Public Bucuresti Ilfov, va informez ca:

Articolul incearca sa prezinte eronat, cu rea credinta, activitatea acestei asociatii de dezvoltare de care depinde insusi transportul zilnic al cetatenilor din judetul Ilfov, dar si al celor din Bucuresti, inspre si dinspre locurile de munca.

In acest moment, datoriile Primariei Capitalei catre aceasta asociatie aduc aproape de colaps activitatea sa si pun in pericol deplasarea cetatenilor in zona metropolitana, deoarece firmele de transport care fac parte din ea, si nu doar STV, nu mai au resurse pentru continuarea transportului public in zona Bucuresti-Ilfov pe care il sustin de luni de zile singure.

Primaria Capitalei NU A EFECTUAT NICIO PLATA CATRE PRIMARIA VOLUNTARI.

Va reamintesc ca in timpul mandatului meu a fost infiintata, pe model european, Asociatia de dezvoltare intercomunitara pentru transport public in comun Bucuresti – Ilfov, astfel incat sa fie asigurat transportul calatorilor in Capitala si in zona metropolitana. Un proiect foarte apreciat de cetateni.

La ADI-ul de transport au aderat Primaria Capitalei prin STB, CJ Ilfov si cele 40 de UAT-uri componente ale zonei metropolitane.

Flota de autobuze este asigurata de STB si cele cateva societati din judetul Ilfov care detineau sau si-au achizitionat autobuze.

Procesul de largire a flotei este unul permanent, oricare dintre UAT -uri, pe masura ce achizitioneaza, poata intra cu o contributie de autobuze pe traseele asigurate de ADI-ul de transport.

90% din cheltuieli sunt asigurate de PMB, 10% de Ilfov, asa cum s-a fost votat la momentul constituirii asociatiei.

Fiecare societate de transport care presteaza in beneficiul ADI-ului primeste cota parte din sume, in functie de contributia la traseu.

Sursa Foto: mobilitate.eu


Sursa: G4Media