Abonare la google news

Gabriela Firea cere explicații pentru interzicerea circulației mai devreme cu o oră: Cine, cum, când, unde ar putea fi un risc sporit de contaminare în intervalul de la 22:00 la 23:00?

Prim-vicepreședintele PSD, Gabriela Firea, a acuzat, joi, Guvernul Cîțu că decide „restricții care frizează absurdul” fără să le explice, referindu-se la măsura interzicerii circulației publice cu o oră mai devreme, de la 22.00, în loc de 23.00.

„Care este rostul interzicerii circulației publice mai devreme cu oră, respectiv aplicarea interdicției de la ora 22:00 față de 23:00 cum era înainte? Ce se poate întâmpla în această oră? Cine, cum, când, unde ar putea fi un risc sporit de contaminare în intervalul de la 22:00 la 23:00?!”, a scris Gabriela Firea pe Facebook.

Citeste si:  Gabriela Firea: Comportaţi-vă ca niste oameni, nu ca niste roboţi politici

Firea susține că „guvernanții” au anunțat în mai multe rânduri această interdicție dar „n-au catadicsit să dea o minimă explicație”.

„Nu le pasā de oameni, de soarta lor, de probusirea economiei, de pierderea locurilor de muncā! Guvernul Cîțu continuă practica nefastă a instituirii unor restricții care frizează absurdul, deloc explicate, ceea ce subminează și mai tare încrederea populației în toată campania anti-COVID”, a mai scris Gabriela Firea.

Comitetul Național pentru Situații de Urgență (CNSU) a adoptat în ședința de miercuri hotărârea numărul 16, prin care se propune prelungirea stării de alertă pe teritoriul României, recomandând totodată și noi restricții.

Citeste si:  Autocar plin cu zeci de români, blocat în Franţa. Motivul pentru care şoferii au fost arestaţi

Astfel, prin această hotărâre CNSU a propus ca interdicția privind deplasarea în afara locuinței să fie valabilă în intervalul orar 22.00-05.00 (până acum intervalul era 23.00 – 5.00).

Totodată, CNSU a propus limitarea la 70% a gradului de ocupare a spațiilor de cazare din cadrul hotelurilor și pensiunilor aflate în localități/zone în care se practică schiul sau alte sporturi de iarnă.

Citeste si:  Coreea de Nord nu va participa la Jocurile Olimpice de la Tokyo din cauza pandemiei de coronavirus/ Coreea de Sud, dezamăgită de decizie

Citește și:

Cîțu: Restricțiile anticoronavirus impuse în România sunt printre cele mai relaxate din Europa / Premierul a publicat lista interdicțiilor impuse în alte țări

VIDEO Iohannis: Starea de alertă va fi prelungită și restricțiile în vigoare vor fi păstrate. Circulația pe timp de noapte va fi restricționată mai devreme, probabil de la orele 22.00. Nu avem în vedere un lockdown de Paști

sursa foto: Captură video


Citeste articolul pe G4Media

 45 total views