vineri 3 decembrie 9:01 AM

Abonare la google news

Gabriela Firea, atac la Nicușor Dan după ce acesta vrea să reducă cu 50% stimulentul pentru persoanele cu dizabilități: „Nu toți au norocul să trăiască din sponsorizări grase”


Ministrul Tineretului și Familiei, Gabriela Firea, a transmis un mesaj de Ziua Internațională a Persoanelor cu Dizabilități. Cu această ocazie, senatoarea Partidului Social Democrat îi cere lui Nicușor Dan, primarul general al Capitalei, să renunțe la hotărârea de a reduce cu 50 la sută stimulentul pentru adulții cu dizabilități din București. Aceasta susține că este o decizie ilegală, care lasă fără posibilități nu mai puțin de 50.000 de persoane de bucureșteni cu nevoi.


„Nu toți oamenii au norocul să trăiască din sponsorizări grase și din consultanță dată unor rechini imobiliari”, afirmă Firea.

Ministrul Gabriela Firea, mesja cu ocazia Zilei Internaționale a Persoanelor cu Dizabilități

Gabriela Firea, senatoare PSD, susține că astăzi, 3 decembrie 2021, ar trebui ca românii să devină mult mai conștienți în ceea ce privește situația persoanelor care au dizabilități. De aceea, aceștia trebuie să primească sprijin, respect și solidaritate din partea statului român și nu numai.

„3 decembrie marchează, pentru întregul mapamond, Ziua Internațională a Persoanelor cu Dizabilități. Este ziua în care fiecare dintre noi poate deveni mai conștient în legătură cu dificultățile acestor persoane, pentru care lucruri simple sunt imposibile. Ziua în care putem realiza că ei, adulți sau copii, au nevoie constantă de sprijinul, respectul și solidaritatea noastră. România suferă la acest capitol. Mai sunt pași de făcut astfel încât accesul la educație, sănătate, integrare profesională sau garantarea egalității de șanse să le fie asigurate.

Cu atât mai importantă este apărarea oricărui drept obținut, a oricărui beneficiu ce poate aduce o îmbunătățire în viața lor. În aceste condiții, atitudinea Primarului General, Nicușor Dan, care a tăiat la jumătate stimulentul lunar acordat adulților cu dizabilități din București, este revoltătoare și de neînțeles. Am sperat, alături de cei aproape 55.000 bucureșteni aflați în această situație că, totuși, Primarul General se va răzgândi. Sau cā va înțelege că decizia sa este ILEGALĂ, în condițiile în care acordarea acestui drept este votată de Consiliul General al Municipiului București, la propunerea mea ca primar. Și că va respecta măcar legile în vigoare, care îl obligă să asigure plata INTEGRALĂ a stimulentului pentru adultii cu dizabilitati”, a spus Gabriela Firea, senatoare PSD.

Gabriela Firea acuză că bucureștenii cu dizabilități nu și-au mai primit suplimentul în ultima perioadă

În mesajul publicat de ministrul Tineretului și Familiei, Gabriela Firea, pe o rețea de socializare, aceasta mai transmite faptul că persoanele din București care au dizabiliăți, cei 55.000 de oameni, nu și-au mai primit în ultimele 7 luni suplimentul financiar.

„Dacă nu știe, îi spun lui Nicușor Dan că nu toți oamenii au norocul să trăiască din sponsorizări grase și din consultanță dată unor rechini imobiliari. Pentru cei 55.000 de oameni, sprijinul financiar de 500 de lei pe lună însemna medicamente, terapii sau, poate, pâine pe masă… Am sperat degeaba! De 7 luni, adulții cu dizabilitati din București nu au mai primit cei 500 lei la care au DREPTUL LEGAL!

Da, ați citit bine, DE 7 LUNI!

Este momentul ca Nicușor Dan să nu-și mai bată joc de oamenii în nevoie, să renunțe la aroganța cu care vorbește despre persoanele cu dizabilități, care, în opinia sa, primesc “pomeni”. Si cei 1000 de lei pe care, ca primar, i-am propus si acordat copiilor cu dizabilitati din Bucuresti sunt in pericol, pentru ca, in multe ocazii, noul primar de dreapta spune ca sunt cheltuieli exagerate si nejustificate. Sper sa nu indrazneasca sa reduca si aceasta suma sau sa o taie, ca în cazul adultilor!

Trebuie să respecte legea și să își îndeplinească atribuțiile ce îi revin, în calitate de Primar General. Astazi, mai mult ca oricand, trebuie sa demonstreze un minim respect față de aceste persoane si să arate că are, poate, puțin suflet…Macar astazi…”, scrie Gabriela Firea pe Facebook.

Reamintim faptul că acesta nu este primul atac al Gabrielei Firea la adresa primarului general al Capitalei, Nicușor Dan. De asemenea, și ministrul Adrian Câciu a avut un atac acid la adresa edilului.

Bzi.ro