sâmbătă 5 iunie 12:06 PM

Abonare la google news

Fulbot, noua metodă de înșelătorie. Posesorii de Android ar trebuit să fie în alertă

„Flubot”  este noua metodă utilizată de hackeri pentru a înșela, în special, posesorii de telefoane Android. Este vorba despre SMS-uri, care sunt trimise pentru a apărea ca și cum ar proveni de la diferite companii legitime, în special firme de curierat. 


Cum funcționează noua metodă? Este foarte simplu, primiți un SMS ce conține un link către  un site web infectat, care vă oferă instrucțiuni despre cum să descarcați o aplicație APK (pachet Android) necesară pentru a gestiona livrarea coletului (inexistent).

Odată descărcat, malware-ul stabilește drepturi de administrator pe telefonul dumneavoastră și poate executa una dintre următoarele comenzi: folosește contactele din telefonul virusat pentru a trimite și celorlalte persoane malware-ul, vă direcționează către site-uri de phishing externe, care vor permite fraudatorilor să vă fure datele confidențiale.


În ceea ce-i privește pe utilizatorii iOS, care accesează link-urile, vor fi redirecționați către site-uri false, unde li se poate comunica faptul că au câștigat un premiu.

Cum te poți proteja?

Specialiștii susțin că activarea unui antivirus, dar și scandarea telefonului te pot ajuta să verifici dacă telefonul tău a fost infectat cu „Fulbot”.

O modalitate sigură de a elimina virusul este de a efectua o resetare la setările din fabrică (factory reset). Nu este indicat să faceți back-up pentru dispozitiv înainte de resetare, pentru a evita reîncărcarea malware-ului prin backup.

Important de știut: în urma unui factory reset, telefonul va fi adus la setările inițiale (din fabrică). Toate datele din SIM și din cardul de memorie vor fi păstrate, în timp ce datele din memoria internă a telefonului vor fi șterse.

VEZI ȘI UN BĂRBAT I-A LĂSAT UN BILET INEDIT VECINEI CARE ÎNTREȚINEA RELAȚII INTIME CU GEAMURILE DESCHISE. FEMEIA A SIMȚIT CĂ INTRĂ ÎN PĂMÂNT DE RUȘINE CÂND L-A CITIT

Cancan.ro


Stirile.eu