sâmbătă 5 iunie 1:18 PM

Abonare la google news

Fugarul Cristian Rizea nu poate să candideze la parlamentarele din Moldova: „A obţinut cetăţenia contrar legii”

Comisia Electorală Centrală a comunicat Partidului „NOI”, pe listele cărui candida Cristian Rizea, că fostul parlamentar român nu deține cetățenia Republicii Moldova, motiv pentru care nu poate fi acceptat în scrutin.


„Comisia i-a comunicat repetat domnului Vladimir Dachi (liderul Partidului „NOI” – nota red.) că domnul Mihai Cristian, candidatul de la poziția nr. 2 din listă, conform informației prezentate de Agenția Servicii Publice a Republicii Moldova și a datelor din Registrul de stat al populației, nu deține cetățenia Republicii Moldova, iar buletinul de identitate de pe care s-a făcut copia prezentată Comisiei este nevalabil”, se menționează în hotărârea CEC.

Amintim că, la 3 noiembrie 2020, președintele R.Moldova la acea dată, Igor Dodon, i-a anulat cetățenia moldovenească. În aceeași zi Poliția anunța că Rizea a fost reținut și audiat. Pe 4 noiembrie Ministerul român al Justiției anunța că a trimis o cerere autorităților din Republica Moldova având ca obiect extrădarea fostului deputat Cristian Rizea. Pe 6 noiembrie, Judecătoria Chișinău a emis mandat de arest pe numele fostului deputat PSD Cristian Rizea. Pe 9 decembrie, procurorii au stabilit că ex-deputatul român a obținut cetățenia R.Moldova contrar legii.


Cristian Rizea nu poate candida la alegerile din Republica Moldova

Pe 11 decembrie, mandatul de arest pe numele ex-deputatului român Cristian Rizea a fost prelungit cu 30 zile. Pe 31 martie 2021, Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) a trimis spre examinare în judecată dosarul de învinuire a fostului deputat român Cristian Rizea, care a primit cetățenia Republicii Moldova prin procedura de recunoaștere a cetățeniei, în anul 2017.

Recent, Rizea a anunțat despre intenția de a candida la scrutinul parlamentar din 11 iulie. Inițial acesta anunța că dorește să meargă în calitate de candidat independent, însă ulterior a acceptat să candideze pe listele „NOI”, conform Stiripesurse.ro.

Citeşte şi: Zeci de străzi din Bucureşti devin pietonale în weekend. Ce rute ocolitoare recomandă şoferilor Brigada de Poliţie Rutieră

Romaniatv.net


URMARESTE-NE PE FACEBOOK !