miercuri 27 octombrie 12:01 PM

Abonare la google news

FRF l-a identificat pe urmașul lui Hagi. Mihai Stoichiță a văzut live ultima prestație a noului „diamant”

Urmașul lui Gică Hagi în fotbalul românesc ar putea fi chiar un jucător crescut la Academia „Regelui”. Este vorba despre Enes Sali, puștiul de numai 15 ani și jumătate care a devenit recent cel mai tânăr marcator din istoria Ligii 1.


Mijlocașul ofensiv este unul dintre cei mai importanți jucători ai naționalei U17 a României, deși majoritatea colegilor lui sunt cu un an mai mari ca el.

Enel Sali, comparat de Mihai Stoichiță cu Gică Hagi

Sali a fost titular în ultimul meci al echipei pregătite de Daniel Mogoșanu și l-a impresionat pe Mihai Stoichiță, directorul tehnic al Federației Române de Fotbal.


După victoria României cu scorul de 5-0 în fața celor din San Marino, Stoichiță l-a comparat pe Enes Sali chiar cu Gică Hagi. El a explicat că tânărul mijlocaș al Farului are aceeași dezinvoltură în joc și calitate tehnică precum mentorul său.

E un copil de 15 ani şi jumătate nu de 16 ani şi jumătate, joacă la nivelul ăsta cu o dezinvoltură extraordinară. Bravo lui Gică (n.r. Hagi) că l-a descoperit. Dribling-urile pe care le are, reacţia pe care o are, exact ca Gică. Te lasă în spate un metru din pornire. Are o tehnică bună de lovire a mingii, cu piciorul drept, trebuie să mai lucreze la piciorul stâng”,  a spus Mihai Stoichiță potrivit Telekom Sport.

Gică Hagi l-a prezentat pe puștiul crescut de celebra La Masia după ce acesta a debutat în Liga 1 contra celor de la Sepsi Sf. Gheorghe: „Sali a debutat, o să-l cunoașteți bine. Veți auzi multe lucruri frumoase despre el. Este un jucător foarte talentat, rar găsești ca el. Trebuie să fie serios. Am cuvântul părintelui că va fi serios și trebuie să am grijă de el”.

Enes Sali își propune să ajungă în elita fotbalului mondial

După ce a marcat primul gol în Liga 1, Enes Sali a dezvăluit că are planuri mari în fotbal. Tânărul mijlocaș a dezvăluit că își dorește chiar să câștige Liga Campionilor sau „Balonul de Aur”, și chiar un trofeu major cu naționala României.

Ieri a fost o experienţă foarte frumoasă când am intrat pe teren… m-au susţinut şi suporterii aşa că am intrat cu curaj. Ştiam că o să dau gol. Mie îmi place cel mai mult să driblez şi mă bucur că am reuşit să dau gol în această manieră.

Colegii m-au felicitat după meci în vestiar, m-am simţit foarte bine. Peste 5-10 ani mă văd într-un campionat foarte puternic, jucând la un nivel foarte mare. Marile mele visuri sunt să câştig Champions League şi un trofeu cu echipa naţională, iar la nivel individual să câştig Balonul de Aur.

Îi mulţumesc domnului Hagi pentru tot ce mi-a oferit. Mi-a dat această şansă să debutez în acest campionat la echipa mare şi îi mulţumesc. Domnului Hagi îi dedic acest gol, precum şi familiei mele. Acum simt că am mai multă încredere în mine, dar ştiu că trebuie să uit golul ăsta. A trecut, nu mai contează, de acum trebuie să muncesc în continuare şi să dau alte goluri”, a spus Enes Sali pentru canalul de YouTube al Farului după golul marcat contra celor de la Academica Clinceni.

INTERVIU EXCLUSIV. Secretele lui Enes Sali, „perla” lui Gică Hagi. ”Dumnezeu a vrut să-l aducă lângă Gică”

Playsport.ro


Stirile.eu