Fraudă la examane la Facultatea de Drept: 49 de studenți propuși pentru exmatriculare

Decanul Facultății de Drept din cadrul Universității din București, Răzvan Dincă, a declarat pentru Edupedu.ro situația este o premieră întrucât nu au mai fost niciodată atât de mulți studenți propuși pentru exmatriculare, nici în instoria facultății, dar nici a universității. El povestește că decanatul a primit informații despre existența unor grupuri de Whatsapp pe care zeci de studenți din anul I rezolvau în comun subiectele de examen în timpul examenului și făceau schimb de metode de copiat.
Mai mult, unii dintre ei s-au și filmat explicând astfel de metode de fraudă pentru ceilalți. Avem toate dovezile, spune Răzvan Dincă precizând că sunt 49 de studenți pe care i-a propus pentru exmatriculare.
Pentru spiritul de justiție, echitate și corectitudine pe care trebuie să îl cultivăm în facultatea de drept este șocant să constatăm un asemenea fenomen, e cu totul contrariant pentru principiile pe care ar trebui să le insuflăm viitorilor magistrați, avocați, juriști, profesioniști ai dreptului să descoperim în stadiul formării lor inițiale o asemenea încălcare a acestor principii”, a declarat decanul Răzvan Dincă pentru Edupedu.ro.

Citeste si:  Cozi la Institutul Cantacuzino. Motivul pentru care aşteaptă oamenii: "Au ieșit niște pastile pentru COVID. Am venit să văd dacă mai sunt"

Sursa: RFI

 10 total views