2 iunie 11:00 PM

Abonare la google news

Frauda de la alegerile din Sectorul 1 al Capitalei, confirmată de procurorul de caz Sorin Iaşinovschi: „Da, la nivelul secţiilor există”

Procurorul de caz în dosarul alegerilor de la Sectorul 1, Sorin Iaşinovschi, a recunoscut, în cadrul unui interviu, că alegerile din Sectorul 1 al Capitalei au fost fraudate.

În momentul în care a fost întrebat dacă la alegeri a fost vorba despre fraudă, Sorin Iașinovici nu a ezitat și a răspuns că:

„Da, la nivelul secţiilor există, dar nu pot da cifre. Dar există, din ce am văzut!”.

Ulterior, procurorul a fost întrebat dacă s-ar putea vedea o răsturnare de situaţie în cazul rezultatului alegerilor, atât pentru postul de primar, cât şi pentru Consiliul Local.

„Tot ce e posibil. Într-o anchetă poţi avea mereu o răsturnare de situaţie, şi în ultimul moment! Chiar când nu te aştepţi! Nu e exclus, dar nu ştiu dacă s-ar putea răsturna ierarhiile, pentru că am putea găsi fraudă de ambele părţi! (…) Noi vom dispune, dacă vom constata fapte penale, să îi deferim justiţiei pe cei care le-au comis. Dacă va rămâne în funcţie sau nu acea persoană, asta depinde de instanţa civilă, pentru că sunt diverse căi de atac. Dar nu avem noi în atribuţii aşa ceva, ci doar să stabilim dacă există fraudă, cine a comis-o, dacă a comis-o cu vinovăţie şi, dacă este cu vinovăţie, să îl deferim justiţiei (…) Teoretic, fiecare sac trebuia să aibă un număr ca să putem să-l putem identifica, dar noi când am început anchetă foarte puţini saci mai aveau notaţi pe ei numărul secţiei de la care provine. Polițiștii au trebuit să identifice fiecare sac cu buletine de vot de la ce secţie provine, prin verificare buletinelor de vot şi a stampilei de control”, a spus procurorul Sorin Iașinovschi, într-un intreviu acordat jurnalistei Denise Rifai.

Întrebat dacă suspectează că ar fi vorba despre o fraudă la Sectorul 1, procurorul a spus:

„Suspiciunea a fost întărită de acele imagini unde au apărut acele persoane care umblau cu rucsacul în spate, la miex de noapte, fără să aibă voie să aibă acces în clădirea respectivă şi la final, după ce au apărut aceste imagini în public, nimeni nu a venit să ofere o explicaţie logică. Ce au căutat? Aceste suspiciuni au întărit plângerea părţii vătămate şi ne-au convins că trebuie să facem o anchetă serioasă şi să vedem dacă s-a întâmplat ceva, dacă s-a luat ceva de acolo, dacă s-a adus ceva de acolo, ca la final alegătorii să ştie dacă ceea ce s-a consemnat în procesul verbal de consemnare a rezultatului votării este ceea ce au votat sau au existat şi fraude”.

Clotilde Armand ar fi pierdut alegerile pentru primăria Sectorului 1 în faţa lui Dan Tudorache

Potrivit datelor de la acel moment, procurorii care au terminat de renumerat voturile de la alegerile locale din Sectorul 1 din Bucureşti au comunicat faptul că Clotilde Armând a pierdut alegerile în faţa lui Dan Tudorache. Diferenţa dintre cei doi fiind una foarte mare, Dan Tudorache ar avea nu mai puţin de 1.000 de voturi în faţa lui Clotilde Armand.

” S-a încheiat renumărarea voturilor de la cele 166 de secţii de votare. A fost un proces extrem de greoi pentru că a trebuit renumărat fiecare buletin de vot în parte. Sursele noastre arată faptul că sunt diferenţe foarte mari între voturile renumărate şi ceea ce s-a raportat. Ar fi diferenţe de peste 1000 de voturi în favoarea lui Dan Tudorache. Procurorii vor da un comunicat de presă pentru a declara ceea ce s-a întâmplat. De altfel, dacă procesul de renumărare a voturilor s-a încheiat, dosarul penal incă este în desfăşurare. Vorbim despre un proces penal de lungă durată care ar putea să mai dureze cel puţin 1 an, 2 sau chiar 3. Procurorii trebuie să stabilească clar câte buletine au fost anulate, numărate etc.”, a transmis Dan Tudorache la acel moment

Citeste articolul pe BZI