20 mai 12:47 PM

Abonare la google news

Fratele lui Ion Dolănescu, alături de alți lăutari, a fost reținut într-un dosar de evaziune fiscală

Fratele regretatului Ion Dolănescu a fost reținut, alături de zeci de lăutari din Dâmbovița, pentru înșelăciune, fals, uz de fals și fals în declarații.

În cursul zilei de joi, fratele lui Ion Dolănescu, Constantin, şi cei 22 de suspecţi vor fi prezentaţi Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgovişte pentru dispunerea unor măsuri preventive. Cei 23 de lăutari au reușit să înșele statul din octombrie anul trecut și până în aprilie 2021.

Anchetatorii îi acuză că ar fi obținut ilegal bani de la stat în contextul pandemiei, cu ajutorul unor contracte false, care dovedeau că înainte de criză ar fi muncit legal și ar fi plătit taxe și impozite. Astfel, lunar, suspecții primeau 4.000 de lei. (CITEȘTE ȘI: REÎNCEPE DUELUL. FRAȚII DOLĂNESCU, PROTAGONIȘTII UNUI NOU SCANDAL. „MAMA MEA A AVUT UN ALT STATUT ÎN VIAŢA LUI ION DOLĂNESCU, MAMA LUI DRAGOŞ A FOST O ÎNTÂMPLARE”)

Lăutarii ar fi obținut indemnizații din partea Agenției de Plăti și Inspecție Socială, fiind creat un prejudiciu de 1.550.000 de lei. Avocatul Beiu Dumitru a declarat că fratele regretatului artist nu este vinovat, potrivit observatornews.ro.

 

Citeste articolul pe Cancan