Abonare la google news

Franța se mobilizează pentru Revelion. 100.000 de jandarmi vor ieși pe străzile din toate orașele

Sursa: Shutterstock.com

  • 100.000 de jandarmi și polițiști vor ieși în noaptea dintre ani pe străzile din Franța
  • Măsura este impusă pentru a preveni petrecerile, adunările și vandalismul
  • Franța se află pe al cincilea loc în topul țărilor afectate de COVID-19

Sute de mii de polițiști și jandarmi vor fi mobilizați pe străzile din toată Franța în noaptea dintre ani, în încercarea de a împiedica petrecerile, scrie BBC. Cele 100.000 de forțe de ordine mai au rolul de a preveni incendierea mașinilor, un obicei cunoscut pentru ultima zi din an.

Franța se află pe al cincilea loc în topul țărilor cu cele mai multe infecții de COVID-19 și are peste 64.000 de decese provocate de noul virus. La fel ca în alte țări, în Franța celebrarea noului an nu va mai avea aceeași anvergură.

Ministrul de interne Gérald Darmanin este cel care a dat ordinul pentru mobilizarea forțelor de ordine în centrele orașelor și în suburbii, de la ora 20, când încep restricțiile de circulație. Jumătate dintre metrourile pariziene vor fi închise în după-amiaza ultimei zile din an și se ia în considerare limitarea transportului public în toată țara.

În ciuda numărului mare de infectări, un purtător de cuvânt al Guvernului a declarat că nu este luată în considerare varianta unui lockdown la nivel local. Până în prezent, țara a trecut prin două carantine generale, iar barurile, restaurantele și atracțiile culturale rămân închise până în ianuarie.

Urmăriți Aleph News pe Facebook, Twitter, Youtube și Instagram!
Sursa: AlephNews