Francezii au reușit să pună deoparte 120 de miliarde de euro în perioada crizei Covid-19

Gospodăriile din Franţa au acumulat anul trecut economii în valoare de până la 120 de miliarde de euro, în condiţiile în care carantinele au limitat cheltuielile iar ajutoarele guvernamentale au permis gospodăriilor să îşi menţină veniturile, estimează Banca Centrală a Franţei, transmite Bloomberg.

Momentul şi modul în care consumatorii francezi îşi vor cheltui rezervele vor fi cruciale pentru amploarea revenirii economice după pandemie. Chiar dacă în Franţa nu există o carantină completă la nivel naţional, închiderea barurilor şi restaurantelor precum şi interdicţia de circulaţie după ora 6 p.m. limitează cheltuielile pentru moment. În plus, având în vedere creşterea numărului de persoane internate în spital, sunt şanse reduse pentru o ridicare iminentă a restricţiilor.

Citeste si:  În ultimele 24 de ore au fost imunizate peste 34.000 de persoane. S-au administrat cele mai multe vaccinuri de la începutul campaniei

„Este o problemă de încredere, aceasta este ceea ce va transforma economisirea în creştere”, a declarat luni seara guvernatorul Băncii Franţei, Francois Villeroy de Galhau, pentru postul de televiziune BFM Business.

Pentru a estima sumele de bani puse deoparte, Banca Franţei au comparat economisirile reale din 2020 cu tendinţa pe baza cifrelor din 2019. De asemenea, Banca Franţei estimează că deşi datoriile brute ale companiilor non-financiare au crescut cu 217 miliarde de euro în 2020, poziţiile de numerar ale acestor companii au crescut cu 200 de miliarde de euro, ceea ce semnalează că majoritatea firmelor cheltuie doar o mică parte din împrumuturile garantate de stat care le-au fost acordate în regim de urgenţă.

Citeste si:  Ordinul ANRE care prelungește perioada în care consumatorii casnici pot opta pentru un furnizor de energie electrică a fost aprobat

Sursa: Agerpres


Sursa: G4Media

 6 total views