Abonare la google news

FOTO Un ghid de turism din Sulina a salvat un pelican încurcat într-o plasă pescărească

Un ghid de turism din oraşul Sulina a salvat un pelican care s-a încurcat într-o plasă pescărească întinsă pe un lac din Delta Dunării, imagini surprinse în timpul operaţiunii de salvare a păsării fiind făcute publice pe pagina de Facebook „Sulina fabuloasă”.

Călin Ene, singurul operator privat din oraşul Sulina care le oferă vizitatorilor plimbări cu caiacul, se afla împreună cu câţiva prieteni pe un lac, în apropiere de braţul Tulcea-Sulina, atunci când a observat că un pelican s-a blocat într-un vintir, potrivit agerpres.ro.

„Pelicanul a prins peştele din vintir, dar nu mai putea să iasă din plasă din cauza guşii. Iniţial, am crezut că scoate un peşte mare, dar apoi am observat că nu putea să iasă din plasă. M-am apropiat împreună cu un prieten, l-am lăsat să se zbată şi să-şi consume energia, astfel încât să nu ne rănească şi apoi l-am ajutat să iasă”, a declarat, pentru AGERPRES, Călin Ene.

El a mai spus că vintirul pescarului poate fi reparat.

„A fost pentru prima dată când am pus mâna pe un pelican”, a menţionat Călin Ene.

În imaginile postate pe reţeaua de socializare, pelicanul care nu mai putea să iasă din vintir este fotografiat cum se îndepărtează de zona în care s-a hrănit.

Citeste articolul pe Stiripesurse