Abonare la google news

Fostul pugilist Marian Simion, azi comisar de polițíe, dezvăluiri incredibile după două decenii. De ce a refuzat un milion de dolari din partea lui Don King

Cu doar câteva zile Sărbătoarea Pascală, Marian Simion, unul dintre cei mai valoroși pugiliști ai României, a depănat amintiri despre perioada cantonamentelor petrecute de a lungul timpului, când îl prindea Paștele în plină pregătire.

Marian Simion e unul dintre cei mai titraţi pugilişti români la amatori. A cucerit un bronz (Atlanta/ SUA, 1996) şi un argint olimpic (Sydney/ Australia, 2000).

A fost campion mondial (Houston/ SUA, 1999). La CM, mai are un argint şi un bronz, iar la Europene – un bronz şi două medalii de argint.

Fostul pugilist Marian Simion, azi comisar de polițíe, dezvăluiri incredibile după două decenii. De ce a refuzat un milion de dolari din partea lui Don King

„Au fost vremuri frumoase. Când la conducerea lotului se aflau Relu Auraș și tata, nu exista an în care să nu marcăm așa cum se cuvine, Învierea Domnului. 0 sărbătoare specială pentru toți creștinii.

Citeste si:  Dr. Monica Pop, dezvăluiri despre medicul Flavia Groșan. Ce spune despre schema ei de tratament

Cantonamentele erau destul de liniștite. Ne vedeam doar de treabă. Îmi aduc aminte că eu eram precum soldatul. Stăteam în cantonament 11 luni pe an. Veneam acasă doar trei zile.

Îmi spălam hainele și plecam din nou. Așa am scos și marile performanțe. Se spunea despre boxeri că sunt mai rebeli și se aprind repede când e vorba de vreun scandal. Nu e adevărat. Știam să ne ponderăm. Mai ieșeau doar mici discuțîi în vreo discotecă dar niciodată scandaluri”, a povestit Marian Simion pentru Prosport.

Marele regret al lui Marian Simion, finala olimpică

Chiar dacă nu mai este implicat în lumea boxului precum fratele sau, Dorel, Marian, care astăzi este comisar șef la secția 20 poliție, crede că valoarea boxului de azi nici nu suportă comparație cu ceea ce se întâmplă în anii 1990-2000.

„Când veneam acasă de la Mondiale sau Eurpene cu o medalie de bronz era tristețe mare. Mergeam să ne batem pentru aur. Așa am fost învățați. Să iubim aurul”, spune el.

Citeste si:  George Simion, dezvăluiri despre agenda ascunsă a Guvernului: "Vor să privatizeze tot sistemul sanitar"

Marele regret al lui Simion este legat de finală olimpică.

„Am luat doar argintul pentru că România este o țară mică pe harta boxului mondial. Eu merităm aurul. Am spus-o de zeci de ori. Și cred în continuare acest lucru”, rememorează Simion.

Povestea refuzului a unui milion de dolari

Chiar dacă a făcut istorie în boxul amator, Marian Simion a fost la un pas să treacă la profesionism. A refuzat la semnătura suma de un milion de dolari oferită de marele Don King.

„Ne-am întâlnit cu el, cu tata și cu alte persoane. Da, mi-a oferit această sumă. Și azi când spui un milion de dolari te ia amețealea. I-am spus că ne mai gândim.

Eu veneam după Jocurile Olimpice și aveam în buzunar 100.000 de dolari. Dacă nu aș fi avut acei bani poate că aș fi semnat acel contract. Dar așa a fost să fie”, a dezvăluit Simion o întâmplare destul de veche.

Citeste si:  Cerșetorii din Grigorescu au ajuns o problema de securitate a cetățenilor

Mizează pe Cosmin Gâleanu la Jocurile Olimpice de la Tokyo

Chiar dacă sunt puțini cei care îi dau vreo șansă lui Cosmin Gârleanu, singurul calificat la JO de la Tokyo, Simion este de o cu totul altă părere.

„Băiatul este foarte talentat. Eu l-am văzut boxând. Are un mare atuu. Nativ. Nu este un încăpător de pumni. Știe să se apere dar să și lovească. Să nu va surprindă dacă se va lipi de o medalie, la Tokyo”, a adăugat el.

Simion cel Mare, cum mai este supranumit Marian, recunoaște că boxul va rămâne mereu prima lui dragoste. „După ce voi ieși la pensie, din poliție, voi cauta să-mi deschid o sală de box. Îmi doresc mult să descopăr și să cresc un viitor mare campion”, a încheiat el.

 

Citeste articolul pe ProSport