luni 24 mai 1:48 PM

Abonare la google news

Foștii șefi ai Academiei de Poliție, condamnați la câte trei ani de închisoare cu suspendare, în cazul șantajării jurnalistei Emilia Șercan


  • Sentința nu e definitivă
  • Emilia Şercan ar urma să primească 80.000 lei cu titlu de daune morale
  • Adrian Iacob şi Petrică Mihail Marcoci vor „presta muncă neremunerată în folosul comunităţii, pe o durată de 120 de zile”

Fostul rector al Academiei de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza”, Adrian Iacob, şi fostul prorector al instituției, Petrică Mihail Marcoci, au fost condamnaţi, luni, de Curtea de Apel Bucureşti la câte trei ani închisoare cu suspendare. Ei au fost găsiți vinovați de şantaj, după ce l-au convins pe un poliţist de la Academie să cumpere mai multe cartele telefonice și să trimită mesaje de ameninţare ziaristei Emilia Şercan.


Instanţa a dispus un termen de supraveghere de 4 ani, iar Adrian Iacob şi Petrică Mihail Marcoci vor „presta muncă neremunerată în folosul comunităţii, pe o durată de 120 de zile, în cadrul uneia dintre următoarele instituţii: Administraţia Lacuri, Parcuri şi Agrement Bucureşti sau Fundaţia pentru Promovarea Sancţiunilor Comunitare”, conform sentinței.

Emilia Şercan ar urma să primească 80.000 lei cu titlu de daune morale.

Decizia nu este definitivă.

În decembrie 2019, Adrian Iacob a fost trimis în judecată de procurorii DNA, sub control judiciar, pentru instigare la şantajarea jurnalistei Emilia Şercan, care verifica teza lui de doctorat. Alături de acesta a fost trimis în judecată și fostul prorector Mihail Marcoci.

Potrivit procurorilor, Iacob şi Marcoci i-au cerut lui Bărbulescu Gheorghe Adrian, profitând de ascendentul pe care li-l dădeau relaţia de subordonare, diferenţa de vârstă şi de grad profesional, să achiziţioneze mai multe telefoane second hand şi cartele preplătite pentru a transmite mesaje de ameninţare jurnalistei.

Urmăriți Aleph News pe Facebook, Twitter, Youtube și Instagram!
Alephnews.ro