Abonare la google news

Fost ministru al Justiției, despre defilarea cu ocazia retrategii trupelor din Afganistan: ‘Un joc politic cu armata română și eroii țării’

Parada militară organizată miercuri în Capitală, cu ocazia întoarcerii ultimilor militari români din Afganistan, este considerată „un joc politic cu armata română și eroii țării” de fostul ministru al Justiției Robert Cazanciuc. Social-democratul critică felul în care politicienii puterii au folosit evenimentul, în loc să fie un moment care să transmită ideea de unitate.

„Mă uitam ieri în fotografiile de la Arcul de Triumf și mă întrebam văzându-i pe Dan Barna și Nicușor Dan ce contribuție a avut USR la decizia istorică ca Armata României sa se alăture coaliției care a luptat în Afganistan sau care au fost bătăliile duse de acest partid pentru a sprijini armata romană, de prezența celor doi era necesară pe podiumul amenajat pentru defilare.

Pentru direcția euro-atlantică a României după 1989 au conlucrat, într-o măsură mai mică sau mai mare, toate partidele aflate la guvernare după 1989.

Printre altele, creșterea alocării bugetare pentru apărare la 2% a fost făcută în timpul guvernării PSD și în primul mandat al președintelui Iohannis. Totodată, participarea trupelor române în teatrele de operațiuni NATO a fost susținută de toate forțele politice din România.

Însă defilarea de ieri cu ocazia retrageriii Armatei române din Afganistan a fost o instrumentare politică a unei instituții care îi reprezintă și îi apără pe toți românii. Este vorba despre Armata României!

Politicienii invitați la eveniment, numai din arcul puterii, nu ne-au arătat altceva decât competiția de putere din interiorul partidelor aflate la guvernare.

Însă nu trebuia să fie vorba de asta. În prim plan ar fi trebuit să fie curajul, sacrificiul și voința comună a tuturor românilor în direcția euro-atlantică”, scrie Robert Cazanciuc pe Facebook.

Citeste articolul pe Stiripesurse