vineri 3 decembrie 7:28 PM

Abonare la google news

Fost fotbalist important al lui Dinamo își explică retragerea prematură din activitate: ”Mă trăgea spre casă”


Adrian Ropotan a fost unul dintre cei mai importanți fotbaliști ai lui Dinamo în sezonul 2006-2007, când „câinii” au cucerit ultimul titlul din istorie. Mijlocașul defensiv crescut la Centrul de Copii și Juniori al clubului din Ștefan cel Mare a prin ulterior, grație evoluțiilor foarte bune, un transfer în Rusia.


Fostul mijlocaș al lui Dinamo s-a retras din activitate la vârsta de 33 de ani

În ianuarie 2009, Ropotan s-a transferat la Dinamo Kiev în schimbul sumei de 3 milioane de euro. Ulterior, el a mai evoluat pentru echipe precum Tom Tomsk, Volga Novgorod, Qabala, Petrolul Ploiești, Pandurii Târgu Jiu sau Hatta Club din Emiratele Arabe Unite.

A decis să se retragă din activitate în 2019, pe când avea doar 33 de ani, de la Concordia Chiajna. La aproape doi ani și jumătate de la acel moment, Adrian Ropotan a dezvăluit de ce a luat această decizie, deși multă lume susține că mai putea continua pentru câțiva ani. Mai ales în contextul în care a explicat că a avut câteva oferte la acea vreme.

Am avut o perioadă plăcută la Chiajna și neplăcută în același timp, pentru că echipa a avut ceva probleme și anul acela a retrogradat. Ceea ce nu este un plus în cariera unui fotbalist. Atunci mi s-a născut și băiatul și oarecum mă trăgea spre casă. Oferte au fost. Nu cum au fost cele dinainte, dar dacă voiam să mai plec, aveam această portiță. Am preferat să fiu lângă copil, să-l văd cum crește lângă mine”, a spus Ropotan pentru Antena Stars.

Cum se descurcă Adrian Ropotan pe „postul” de tată

Fost internațional român, Ropotan a explicat cum este pentru el această nouă poziție. Mijlocașul care a bifat 7 selecții la naționala României a spus că se folosește de „experiența” sa de copil pentru a-i oferi fiului său o educație cât mai bună.

Cred că sunt un tată bun. Sunt momente și momente în viața unui părinte. Sunt și dur, sunt și mai puțin dur, să poată să facă ce vrea din mine. Știu că nu e ok. Dar eu am fost crescut numai de mamă și am vrut să-i ofer copilului meu și creșterea alături de tată. Sper că sunt un tată bun și că va crește așa cum vreau eu și că va fi un băiat educat, cu bun simț, care va crește într-un spirit sportiv”, a mai spus fostul fotbalist al lui Dinamo sursei citate.

Fanii lui Dinamo au primit „interzis” la meciul cu Clinceni! Peluza „Cătălin Hîldan” protestează!

 

Playsport.ro