17 mai 10:52 PM

Abonare la google news

Forumul Economic Mondial anulează reuniunea din acest an de la Singapore

„Cu părere de rău, circumstanţele tragice pe plan global, incertitudinile privind perspectivele de călătorie, ritmul diferit în care se realizează campaniile de vaccinare şi incertitudinea privind noile variante fac imposibilă realizarea unei întâlniri globale cu lideri din domeniul afacerilor, ai guvernelor şi ai societăţii civile din întreaga lume, la scara la care era planificată”, a declarat organizaţia într-un comunicat.

 

Evenimentul, care reuneşte politicieni şi lideri de afaceri din întreaga lume, fusese deja reprogramat de două ori şi fusese mutat la Singapore din locaţia obişnuită din Davos, Elveţia. Evenimentul de vară fusese planificat pentru mijlocul lunii august.

 

Următoarea reuniune anuală va avea loc în primul semestru din 2022. Locul şi data vor fi determinate pe baza evaluării situaţiei în această vară. Klaus Schwab, fondatorul şi preşedintele executiv al WEF a numit-o o decizie dificilă.

 

„În cele din urmă, sănătatea şi siguranţa tuturor celor implicaţi este cea mai mare prioritate a noastră”, a spus oficialul.

 

În mod tradiţional, Forumul Economic Mondial se desfăşoară în Elveţia şi reuneşte în fiecare an în staţiunea de ski Davos elita politică şi economică a lumii. Prima reuniune a avut loc în 1971, sub numele Forumul European de Management (European Management Forum). În 2015, Forumul a fost recunoscut oficial ca organizaţie internaţională.

 

Staţiunea montană Davos permite participanţilor să se întâlnească oriunde în afara sesiunilor. Întâlnirile informale pot avea rezultate şi soluţii la fel de numeroase şi de valoroase precum reuniunile oficiale. Toate dezbaterile plenare din reuniunea anuală sunt difuzate pe YouTube.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

Citeste articolul pe Adevarul