17 mai 11:14 PM

Abonare la google news

Forumul Economic Mondial a anunţat că reuniunea de anul acesta, programată în Singapore, a fost anulată Forumul Economic Mondial: Reuniunea de anul acesta, programată în Singapore, a fost anulată

Forumul Economic Mondial (WEF) a anunțat, luni după-amiază, că reuniunea de anul acesta, programată în Singapore, a fost anulată. Decizia a fost luată din cauza noilor tulpini de coronavirus, care generează probleme organizatorice.

Forumul Economic Mondial a organizat în ianuarie evenimentul „Agenda Davos”, prin videoconferinţă, dar Reuniunea Specială Anuală era programată în Singapore în august, din cauza situaţiei epidemice din Europa. Însă organizatorii au anunţat luni după-amiază că reuniunea din Singapore va fi anulată.

„Forumul Economic Mondial se pregătea pentru Reuniunea Anuală Specială din Singapore, care urma să aibă loc peste trei luni. Anunţăm cu regret că, din cauza circumstanţelor tragice produse în diverse zone ale lumii, în contextul vitezelor diferite de vaccinare şi incertitudinii generate de noile variante ale coronavirusului, este imposibil să organizăm reuniunea globală a liderilor din mediile de afaceri, a liderilor politici şi societăţii civile la amploarea planificată, în pofida susţinerii excelente acordate de Guvernul din Singapore”, a anunţat Forumul Economic Mondial, conform unui comunicat postat pe site-ul propriu.

Viitoarea Reuniune Anuală: prima jumătate a anului 2022

„Viitoarea Reuniune Anuală va avea loc în prima jumătate a anului 2022. Locul şi data urmează să fie stabilite în baza evaluării situaţiei spre sfârşitul acestei veri”, precizează Forumul Economic Mondial.

„A fost o decizie dificilă, mai ales în contextul interesului major al partenerilor noştri de a se întâlni nu doar în mod virtual, ci şi la nivel personal, pentru a contribui la o lume mai rezistentă, mai integrantă şi mai sustenabilă. Dar, în ultimă instanţă, sănătatea şi siguranţa tuturor persoanelor este principala noastră prioritate”, a declarat profesorul Klaus Schwab, fondatorul şi preşedintele executiv al Forumului Economic Mondial.

Citeste articolul pe Gandul