Abonare la google news

Focuri de armă în Marea Neagră. Pescador turcesc, prins pescuind ilegal

Focuri de armă în Marea Neagră. Poliţiştii de frontieră ce au descoperit un pescardor turcesc care pescuia ilegal în zona economică exclusivă a României. În urma folosirii armamentului din dotare nu au fost persoane rănite şi nici nu s-au înregistrat pagube materiale.

Focuri de armă în Marea Neagră. Un pescador turcesc pescuia ilegal în zona economică exclusivă a României

Citeşte şi Focuri de armă în portul maritim din Constanţa. Oamenii legii au prins mai mulţi contrabandişti de ţigări

Citeste si:  Accident spectaculos pe Drumul Morții E85, pătrundere pe contrasens

Garda de Coastă a transmi luni că poliţiştii de frontieră au depistat, în zona economică exclusivă a României, un pescador sub pavilion Turcia, care desfăşura activităţi de pescuit ilegal.

“În data de 14 martie, poliţiştii de frontieră din cadrul Grupului de Nave Constanţa, acţionând în baza unei informaţii, au executat o misiune de patrulare cu nava MAI 0201, în zona economică exclusivă a României. Astfel, la o distanţă de aproximativ 48 mile marine de localitatea Sf. Gheorghe, a fost detectat un pescador pavilion Turcia care desfăşura activităţi de pescuit ilegal. Poliţiştii de frontieră de pe nava Gărzii de Coastă au efectuat somaţiile legale pentru oprirea ambarcaţiunii folosind mijloace radio, semnale optico-vizuale şi acustice”, se arată în comunicatul de presă transmis.

Citeste si:  Juan Camara, reacție despre interesul CFR-ului și Universității Craiova pentru el. „Sunt discuții!” Ce decizie a luat spaniolul

Potrivit sursei citate, poliţiştii de frontieră au tras focuri de avertisment.

“Având în vedere că pescadorul vizat nu a răspuns somaţiilor, poliţiştii de frontieră au întreprins gradual demersuri specifice, constând în executarea de foc de avertisment prin utilizarea armamentului de la bordul navei. Menţionăm, că pe timpul acţiunii nu a fost rănită nicio persoană şi nu au rezultat pagube materiale”, a mai precizat Garda de Coastă.

Citeste si:  CTP lansează un nou atac la adresa Bisericii: "Îi propun ÎPS Mache Porcu, aşa cum a organizat Învierea în reluare, să se mai boteze încă o dată, în Marea Neagră. M-aş oferi să-l apăs eu pe cap"

Citeşte şi Sturion de 140 de kilograme, descoperit de poliţiştii de frontieră în căruţa unor braconieri

Citeste articolul pe RomaniaTV

 11 total views