sâmbătă 5 iunie 9:47 AM

Abonare la google news

FMI laudă Banca Națională a Republicii Moldova: A reuşit să menţină stabilitatea oferind un nivel suficient de lichiditate

În pofida provocărilor, Banca Naţională a Moldovei a reuşit să menţină stabilitatea în sectorul financiar, acest lucru a fost declarat vineri de către reprezentantul rezident al FMI în Republica Moldova, Rodgers Chawani, în cadrul conferinţei „Recuperarea economică în post-pandemie: realităţi şi perspective” organizată în format video de BNM, notează știri.md


El a menţionat că BNM are o istorie bogată, de care se poate mândri. Printre realizările recente ale băncii, Chawani a remarcat asigurarea transparenţei acţionarilor băncii.

„Istoria băncii dovedeşte, de asemenea, că se pot întâmpla întotdeauna lucruri neaşteptate. Anul trecut, când a lovit pandemia, măsurile de răspuns (în Republica Moldova) au fost fragmentate, dar în pofida provocărilor, BNM a reuşit să menţină stabilitatea oferind un nivel suficient de lichiditate”, a spus el.


În acelaşi timp, potrivit acestuia, este întotdeauna necesar să se ţină seama de existenţa riscurilor, inclusiv de natură politică, pentru a lua în considerare nivelurile aşteptate ale inflaţiei.

El a mai spus despre necesitatea consolidării instituţionale, care „presupune un pachet larg de reforme, în primul rând în ceea ce priveşte asigurarea autonomiei şi gestionarea sectorului financiar.”

„În cadrul FMI, înţelegem că redresarea economică (RM) va necesita resurse suplimentare. Dar pentru recuperare va fi nevoie, de asemenea, de eforturi din partea Moldovei”, a spus Chawan.

Stiripesurse.ro


Stirile.eu