miercuri 24 noiembrie 10:36 PM

Abonare la google news

Florin Răducioiu, pus la colț de Harry Redknapp, fostul său antrenor de la West Ham: „Nu a făcut decât să se plângă!”


Florin Răducioiu (51 de ani) a evoluat pentru West Ham în sezonul 1996 – 1997, unde a fost antrenat de Harry Redknapp (74 de ani). Potențialul atacantului român era enorm la acea vreme și „ciocănarii” credeau că au dat lovitura cu transferul său, însă Florin Răducioiu a dezamăgit și a evoluat doar 11 meciuri în tricoul lui West Ham. La 25 de ani distanță de la acel sezon, Redknapp dezvăluie care a fost motivul pentru care Răducioiu a eșuat în Premier League.


Harry Redknapp, despre aventura eșuată a lui Florin Răducioiu la West Ham. „Un jucător de clasă a devenit brusc o amintire”

În iulie 1996, Florin Răducioiu semna sub formă de împrumut cu West Ham, unde urma să fie antrenat marele Harry Redknapp.
Transferul lui Răducioiu în Premier League era văzut la acea vreme ca o nouă rampă de lansare în fotbalul mare pentru atacantul român. El venea după două sezoane bune în tricoul lui Espanyol, formație pentru care marcase 14 goluri în 45 de meciuri.
Însă, din nefericire, pasul făcut de el la West Ham în 1996 a fost similar cu cel făcut la AC Milan în 1993. Doar 11 meciuri ea evoluat Răducioiu pentru West Ham, reușind să înscrie două goluri.
Harry Redknapp spune că marele defect al lui Răducioiu era pregătirea fizică. Într-un interviu acordat recent, Redknapp nu l-a menajat pe fostul său jucător și i-a adresat mai multe cuvinte dure:

Am lucrat două ore cu Răducioiu în prima zi de antrenamente şi trebuie să recunosc că am fost impresionat. Era un finalizator de calitate şi părea că va fi un transfer de succes. Dar când am ajuns la pregătirea fizică, nici nu voia să audă.

Nu suporta să fie atacat prin alunecare. Julian Dicks de-abia aştepta să intre la el, să vadă din ce stofă e făcut, dar Răducioiu a spus foarte clar că nu îl interesează astfel de provocări. În primele două meciuri de pregătire, Răducioiu nu a făcut decât să se plângă de tratamentul primit din partea adversarilor.

Nu mă pune să explic cum un fost jucător de clasă a devenit brusc o amintire, dar ceva i s-a întâmplat şi s-a pierdut cu totul. Era obişnuit să stea la coadă trei ore, în Bucureşti, pentru o bucată de pâine şi, brusc, purta un ceas de 28.000 de lire sterline. Probabil că această trecere a fost prea mult pentru el”, și-a amintit Redknapp, potrivit Sportbible.com.

Florin Răducioiu s-a „stins” definitiv după episodul West Ham

Cariera lui Răducioiu a fost încă de la început plină de suișuri și coborâșuri. În 1990, la ultimul său sezon jucat pentru Dinamo, Florin Răducioiu a ieșit campion și a fost unul dintre cei mai buni jucători ai ligii. Aceste reușite l-au adus pe radarul formațiilor din afara României și în cele din urmă, în iulie 1990, s-a transferat.
Bari l-a convins să semneze atunci, însă Florin Răducioiu nu s-a acomodat și după doar un sezon a fost cedat la Verona. Nici aici nu s-a descurcat mai bine și în decembrie 1992, Mircea Lucescu i-a întins o mână de ajutor și l-a adus la Brescia.

În tricoul Bresciei, Florin Răducioiu a avut cele mai solide prestații din străinătate, iar în iulie 1993 el era transferat de AC Milan.
Din nefericire, la AC Milan a urmat un nou declin. Doar 4 goluri în 14 meciuri a reușit Răducioiu în sezonul 1993 – 1994, înainte de a fi vândut la Espanyol.

Ajuns în Spania, Răducioiu a reușit să își relanseze cariera pentru o ultimă oară. El a evoluat pentru Espanyol timp de două sezoane, reușind să înscrie 14 goluri, însă odată cu transferul la West Ham cariera i s-a ruinat definitiv.
Din 1996 și până în 2004, an în care s-a retras, Florin Răducioiu a marcat doar 20 de goluri.

EXCLUSIV | Florin Răducioiu, dezvăluiri copleșitoare la 51 de ani! Regretul carierei încă nu îi dă pace: „E marele of al meu!”.

Playsport.ro