Abonare la google news

Florin Răducioiu, despre amintirile de acum 35 de ani cu Mircea Lucescu: „Mi-a transmis să nu îmi fie teamă, pentru că sunt talentat”

Florin Răducioiu, fostul mare jucător al echipei naționale și al lui Dinamo, a rememorat prima sa întâlnire cu Mircea Lucescu.

Fotbalistul, care a trecut și pe la AC Milan, şi-a amintit sfaturile cele mai de preţ pe care le-a primit de la ”Il Luce” în 1985, când avea doar 15 ani.

Cu AC Milan are în palmares titlul de campion al Italiei în sezonul 1993-1994, Supercupa, în 1993. În 1994, echipa sa, AC Milan, a câştigat Liga Campionilor UEFA.

Florin Răducioiu, despre amintirile de acum 35 de ani cu Mircea Lucescu: „Mi-a transmis să nu îmi fie teamă, pentru că sunt talentat”

”Practic, m-am întâlnit prima dată cu Mircea Lucescu în 1985, când eram la tineret speranţe. Eram copil, aveam 15 ani. Eram foarte slab.

Citeste si:  Amintirile unui dinamovist la infractul lui Eugen Neagoe. „Mă rugam să nu se întâmple un nou moment Ekeng”| EXCLUSIV ProSport LIVE

Mi-a spus să încerc să învăţ cât mai multe de la cei mari. Erau Orac atunci, Damaschin, Andone. Mi-a spus să fiu încrezător, pentru că era o întinerire masivă a lotului lui Dinamo. Mi-a transmis să nu îmi fie teamă, pentru că sunt talentat.

Aveam un respect enorm faţă de jucătorii de la Dinamo atunci, pentru că îi văzusem la televizor. Venea un val de jucători tineri, îmi spunea să am răbdare, pentru că o să am momentul meu.

Nu îmi venea să cred că sunt în acel vestiar, tremuram de emoţie. Oricum, aveam un respect enorm pentru acei jucători”, a povestit Florin Răducioiu, la postul tv Look Sport.

Citeste si:  EXCLUSIV Ileana Stana Ionescu s-a baricadat în casă. Ce se întâmplă cu artista, soțul ei rupe tăcerea

Ce performanțe a reușit Florin Răducioiu?

În Serie A, Răducioiu a jucat în 96 de meciuri, reuşind 22 de goluri, iar în Primera Division a bifat 56 de meciuri şi 19 goluri. În Premier League a înscris 2 goluri în 11 meciuri, iar în Bundesliga – 4 goluri în 19 partide.

A condus echipa naţională Under 17 până în noiembrie 2014. În total, Florin Răducioiu a îmbrăcat tricoul primei reprezentative de 40 de ori, reuşind să înscrie de 21 de ori.

Citeste si:  Explicațiile lui Iulian Chifu despre angajamentele Marii Britanii față de România: „Există o componentă pe zona de securitate”

La nivel de club, după 1990, a evoluat în străinătate, cu o întrerupere de un an (2000-2001), când a revenit la Dinamo. A jucat cu succes la A.C. Milan, Brescia Calcio, West Ham United, RCD Espanyol, VfB Stuttgart, A.S. Monaco, încheindu-şi cariera în 2004, la echipa franceză de amatori US Créteil-Lusitanos.

Citeste articolul pe ProSport