Abonare la google news

Florin Prunea, refuzat de Steaua. „Băi, băiatule, păi nu te uiți la tine?”

Florin Prunea, fostul președinte al celor de la Dinamo București, a povestit cum a fost refuzat de Steaua.

Florin Prunea (52 de ani) a fost unul dintre portarii reprezentativi din România, iar abia acum a dezvăluit cum a fost refuzat de Steaua în perioada în care era junior.

Mai mult, fostul președinte al grupării din „Ștefan cel Mare” a vorbit și despre momentul în care a ajuns să fie legitimat la Dinamo, echipa lui de suflet.

Florin Prunea, despre momentul în care a fost refuzat de Steaua

„Dan Petrescu și Ilie Dumitrescu erau pe teren. Antrenor era Petre Mihai, Dumnezeu să-l ierte! Cel care i-a crescut pe cei doi. Aveam 8 ani și jumătate și m-am dus să mă înscriu la fotbal.

Cum am ajuns acolo? Păi, am crescut pe Compozitorilor, lângă Drumețului, eram foarte aproape de stadion. M-am dus să mă înscriu la fotbal. ‘Vreau și eu la fotbal’, am zis. ‘Băi, băiatule, păi tu te uiți la tine?’, mi-a replicat nea Petre Mihai. Eram uscat ‘Du-te, băi, băiatule și apucă-te de altceva!’. Am plecat de acolo plângând. Mi-era o rușine…”, a povestit Florin Prunea, conform Digisport.

Deși a fost refuzat de Steaua, Florin Prunea a rămas cu amintiri frumoase din perioada junioratului. „Erau toți copiii aliniați, îmbrăcați tot la fel, echipament, erau frumoși. Așa au fost vremurile. Îmi plăcea când îi vedeam cum erau echipați. Toți aveau șort, ghete, crampoane”, a declarat Florin Prunea.

Cum a ajuns Florin Prunea la Dinamo

Imediat după ce nu a fost oprit de Steaua, Florin Prunea a fost dus de tatăl său la Dinamo deoarece acesta lucra la Ministerul de Externe. „Apoi, m-a luat tata de mână și m-a dus la Dinamo. Lucra la Ministerul de Externe. Mergi cu mine, mi-a zis. Și m-a dus acolo. Am jucat atacant doi ani și jumătate, până când s-a schimbat antrenorul și a venit domnul Gheorghe Timar.

El m-a trimis în poartă. Eu nu voiam să aud, am zis că plec acasă. Eram atacant, golgheterul echipei. Era Daniel Sava portar. Lui i-a spus să treacă la mijloc, dar nici lui nu i-a convenit. Două zile nu m-am mai dus la antrenament, dar apoi iar s-a sesizat tata, care m-a luat de o mână și m-a dus la stadion. Și de atunci a început totul”, a mai povestit Florin Prunea.

Sursa: Prosport