26 mai 4:12 PM

Abonare la google news

Florin Iacob va apăra și din vară poarta UTA în Liga 1, ce planuri are brașoveanul în tricoul echipei naționale?

Florin Iacob (27 de ani) va mai apăra cel puțin un sezon poarta „Bătrânei Doamne”. Fotbalistul brașovean a semnat chiar astăzi prelungirea contractului cu arădenii, care în urmă cu trei zile îl mai convinseseră și pe fundașul Erico da Silva să îmbrace tricoul „roș-alb” și în sezonul ce vine.

În primul său sezon pentru UTA în Liga 1, Iacob a avut prestații în general bune, care l-au și propulsat la echipa națională a României. La prima sa convocare, cu ocazia partidelor din cadrul preliminariilor pentru „mondiale”, cu Macedonia de Nord, Germania și Armenia, „goal-keeperul” teamului de pe Mureș nu a prins nici măcar un loc pe banca de rezerve, dar lucrurile par să se fi schimbat între timp.

Speră să debuteze cu Georgia sau Anglia

Selecționerul Mirel Rădoi l-a chemat pe Iacob și pentru testele cu Georgia și Anglia, de pe 2, respectiv 6 iunie și  fotbalistul arădenilor pare a doua opțiune, după Florin Niță. „Nu mai contează că nu am vacanță, când e vorba despre echipa națională faci toate sacrificiile posibile. Sunt pregătit să plec la București și să-l conving pe Mister Rădoi că merit să debutez. Acum sunt liniștit și din punct de vedere al viitorului, știu că voi juca la UTA și în sezonul următor și asta îmi dă liniște și motivație să mă gândesc doar la pregătire”, ne-a declarat apărătorul buturilor arădene.

La UTA a găsit tot ce-i lipsea la alte echipe

Florin Iacob susține că nu a fost greu de convins să-și prelungească contractul cu echipa emblemă a Aradului.

„La UTA am găsit tot ce nu prea aveam la echipele la care am evoluat înainte, stabilitate financiară, un mediu excelent de a face performanță și suporteri care te țin în priză, la bine și la rău. Nici nu mă gândeam să nu simt emoțiile meciurilor cu spectatori de pe noul stadion al Aradului, e și acesta unul dintre motivele pentru am ales să rămân la UTA.

Nici nu știu dacă am avut și alte oferte, la urechile mele nu a ajuns nimic, pe undeva știam că drumul meu este în continuare legat de UTA. Mi-ar părea bine să rămână și Dragoș Balauru, un portar valoros, cu experiență, de la care am avut și eu de învățat multe, pe care poți conta oricând. Între noi a fost mereu și sper că va fi și de acum înainte o concurență sănătoasă”, a adăugat numărul unu utist.

Victoriile cu CFR și Dinamo îi rămân întipărite în minte, dar: „La anul țintim mai sus!”

Fiindcă Cipri Rus, primul căpitan al echipei „roș-albe”, a fost mai de fiecare dată rezervă, Florin Iacob a fost utistul care a purtat banderola de căpitan în majoritatea confruntărilor din stagiunea recent încheiată.

„A fost un sezon bun pentru mine, dar nu chiar cel mai bun. În primul meu an în Liga 1, la Brașov, parcă am avut evoluții și mai bune, în contextul unei vârste fragede. Dar, într-adevăr, acest campionat m-a propulsat la echipa națională, iar atunci cred că am fost pe plus și acum. Bineînțeles, victoriile ce-mi rămân cel mai mult în gând este cea de pe terenul campioanei CFR Cluj și cea din «Groapă», cu Dinamo.

Am aflat și eu că trecuseră zeci de ani de la ultimele victorii ale UTA-ei pe terenurile acestor două echipe și mă simțeam împlinit că am contribuit și eu la obținerea lor. Dar, ceea ce a fost a fost, avem cu toții datoria să țintim mai sus la anul, iar asta înseamnă cel puțin o calificare în play-off. E important să ne pregătim bine în această vară, să fim sănătoși și sunt sigur că vom arăta și mai bine în noul sezon. Și în acest campionat am făcut peformanță terminând pe acest loc 8, dar țintim mai sus”, a încheiat portarul, care se gândește să apeleze la bunăvionța lui Laszlo Balint pentru a-și recupera săptămâna de vacanță pe care o pierde „sub tricolor”. Altfel, ar trebui să-și reia treaba alături de colegii săi pe 14 iunie.

Florin Iacob e al treilea utist în topul prezențelor în primul sezon al UTA-ei, dupp Alex Albu și Erico da Silva. Fotbalistul a bifat 2537 de minute, iar în 12 dintre meciuri a închis poarta ardenilor. De când îmbracă tricoul „alb-roșu”, din vara anului 2019, Iacob a încasat 56 de goluri și vorbim despre meciurile din Liga 2-a, Liga 1 și Cupa României.

FOTO: Ciprian Petcuț

 

Citeste articolul pe ProSport