Abonare la google news

Florin Cîțu: Vaccinarea trebuie să continue cu toate tipurile de vaccin

„Campania de vaccinare trebuie să continue cu toate tipurile de vaccin, bineînţeles, cu monitorizarea tuturor efectelor adverse. Nu s-a schimbat nimic. În ceea ce priveşte tipul de vaccin care a fost ieri în discuţie în spaţiul public (AstraZeneca – n.r.), Agenţia Europeană spune foarte clar că nu există indicii în acest moment care să facă o legătură între cele câteva cazuri şi vaccin. La nivel european sunt deja 5 milioane de persoane vaccinate cu acest tip de vaccin”, a declarat Florin Cîţu la Palatul Victoria.

Şeful Executivului a subliniat că în cazul său, dacă s-ar fi putut, s-ar fi vaccinat cu „oricare dintre tipurile de vaccin”.

Citeste si:  Un medic de familie anunţă că scoate din listă persoanele care refuză vaccinarea. Ce articol din lege invocă

„M-am vaccinat cu ce a fost atunci, dacă va fi o şansă în viitor, dacă trebuie să ne vaccinăm din nou, mă voi vaccina cu ce va fi atunci. Am încredere în experţii Agenţiei Europene a Medicamentului şi, în special, am încredere în experţi”, a mai declarat Cîţu.

Acțiunile împotriva vaccinări sunt similare cu ”acțiunea unor teroriști”

Pe de altă parte, premierul a subliniat că zădărnicirea eforturilor de oprire a pandemiei, echivalează cu o acțiune de tip ”terorist”:

„În România, de un an de zile, există o campanie împotriva acestor măsuri pe care le ia Guvernul de a opri pandemia. Există o campanie împotriva portului măştii în spaţiul public, există o campanie împotriva măsurilor de distanţare şi există o campanie împotriva vaccinării. Din punctul meu de vedere, aceste acţiuni sunt similare cu acţiunea unor terorişti, pentru că a zădărnici această activitate a Guvernului, care are ca obiectiv îmbunătăţirea sănătăţii tuturor românilor, este o acţiune care încearcă să submineze autoritatea statului, fără date. Repet, trebuie să ne uităm întotdeauna la specialişti, de acolo ne vin informaţiile”, a precizat premierul.

Citeste si:  Oficial: România continuă vaccinarea cu serul de la AstraZeneca

Premierul a contrazis informaţiile vehiculate în spaţiul public, potrivit cărora el ar fi decis suspendarea vaccinării cu lotul AstraZeneca.

„Decizia nu a fost luată de mine. A fost luată de specialişti şi, ca şi dumneavoastră, şi eu aştept fundamentarea ştiinţifică a deciziei care a fost luată aseară. Trebuie să înţelegeţi că încrederea – şi de asta sunt foarte supărat pe această campanie – încrederea se câştigă foarte greu. Şi avem încredere în această campanie, a funcţionat şi funcţionează foarte bine, dar dacă nu suntem atenţi, încrederea se pierde foarte uşor. Trebuie să ne uităm la cei care au autorizat toate aceste vaccinuri şi ei ne spun astăzi că nu există indicii şi trebuie să continuăm exact cum a fost şi până acum”, a spus el.

Citeste si:  Vlad Voiculescu: Nu înţeleg ce solicită cei care participă la proteste. Vaccinarea este singura soluţie

Citeste articolul pe RFI

 43 total views