Abonare la google news

Florin Cîţu, prima reacţie după suspendarea vaccinării cu lotul Astrazeneca

Florin Cîţu a afirmat că Agenţia Europeană a Medicamentului a fost cea care a făcut recomandarea Comisiei Europene pentru a autoriza toate tipurile de vaccin din România şi menţine aceeaşi opinie.

„Campania de vaccinare trebuie să continue, cu toate tipurile de vaccin, cu monitorizarea eventualelor efecte adverse.  Nu s-a schimbat nimic! În ceea ce priveşte tipul de vaccin care a fost ieri în discuţie în spaţiul public, Agenţia Europeană spune clar că nu există indicii în acest moment care să facă o legătură între cele câteva cazuri şi vaccinul. De aceea, campania de vaccinare trebuie să continue”, a precizat premierul Florin Cîţu, într-o declaraţie de presă la Palatul Victoria.

Citeste si:  Alexandru Rafila, despre protestatarii care se opun ”vaccinării obligatorii”: Eu cred că mulţi dintre cei de acolo nu cunosc, probabil, proiectul acesta de lege/ Proiectul nu obligă la imunizare

Şeful Executivului a subliniat că Marea Britanie vaccinează întreaga populaţie cu serul Astrazeneca.

„La nivel european sunt deja cinci milioane de persoane vaccinate cu acest tip de vaccin. Avem o ţară, Marea Britanie, care îşi vaccinează toată populaţia. Ar fi greu de crezut că un Guvern ar fi aşa de iresponsabil”, a menţionat Florin Cîţu.

Citeşte şi: Bărbatul din Târgu Jiu mort după vaccinare fusese imunizat cu serul AstraZeneca din lotul interzis în Italia

Florin Cîţu, prima reacţie după suspendarea vaccinării cu lotul Astrazeneca. „Aştept fundamentarea ştiinţifică a deciziei”

„Trebuie să avem încredere în experţi, cei care au recomandat autorizarea acestor tipuri de vaccin, că îşi vor face treaba în continuare. Dacă s-ar fi putut, m-aş fi vaccinat cu oricare dintre tipurile de vaccin. M-am vaccinat cu ce a fost atunci. Dacă va fi o şansă în viitor şi trebuie să ne vaccinăm din nou, bineînţeles că mă voi vaccina cu ce va fi atunci”, a afirmat şeful Executivului.

Citeste si:  Primarul Bistriţei cere DSP să înlocuiască vaccinul AstraZeneca cu Pfizer, la centrul amenajat de municipalitate unde pot fi vaccinate 60 de persoane zilnic, dar se prezintă doar câteva

De asemenea, Florin Cîţu a subliniat că decizia suspendării folosirii lotului nu a fost luată de el.

„Am văzut aseară că câteva dintre televiziuni spuneu că decizia luată în România a fost luată de mine în ceea ce priveşte suspendarea lotului care a rămas din Astrazeneca. Nu a fost luată de mine, ci de grupul de specialişti. Aştept fundamentarea ştiinţifică a deciziei care a fost luată aseară.

Citeste si:  România ar putea primi granturi de până la 250.000 de euro, de la Google, pentru alfabetizare digitală. Până când se pot depune aplicațiile

Sunt foarte supărat pe această campanie împotriva acţiunilor. Încrederea se câştigă foarte greu. Avem încredere în această campanie. A funcţionat şi funcţionează foarte bine, dar dacă nu suntem atenţi, încrederea se pierde uşor”, a mai precizat Cîţu.

Citeşte şi: România suspendă preventiv o săptămână vaccinarea cu lotul AstraZeneca care a creat probleme în Italia

Citeste articolul pe RomaniaTV

 46 total views