Abonare la google news

Florin Cîțu nu este de acord cu introducerea pașapoartelor de vaccinare

Florin Cîțu, premierul României, nu împărtășește ideea introducerii pașapoartelor de vaccinare în clipa de față, în opinia lui măsura reprezentând o discriminare cât timp nu toți cetățenii țării au șansa să se imunizeze.

Florin Cîțu subliniază că românii care se vaccinează au, deja, o dovadă, certificatul pe care îl primesc, pe care este și un cod unic, ceea ce este suficient pentru moment.

În România, toate persoanele care se vaccinează primesc un certificat care are și un cod unic. Avem deja această dovadă privind vaccinarea. În ceea ce privește un pașaport de vaccinare, am spus că până în momentul în care nu am dat șansa tuturor cetățenilor României să se vaccineze nu văd sensul acestui pașaport de vaccinare. Ar însemna o discriminare pentru cei care vor să se vaccineze, dar nu pot. Până când nu vom da șansa tuturor nu avem în discuție. Dar, pentru cei care s-au vaccinat există acest certificat de vaccinare”, a declarat Florin Cîțu, premierul României.

Florin Cîțu nu și-a schimbat poziția referitor la pașapoartele de vaccinare. Ce a declarat în februarie

Poziția lui Florin Cîțu referitor la pașaportul de vaccinare rămâne, astfel, neschimbată. Pe 26 februarie, premierul României preciză că discuția este prematură, din moment ce campania de imunizare se află la început.

În momentul în care ai doar un început al campaniei de vaccinare nu poţi să vorbeşti despre un paşaport pentru vaccinare. Guvernul nu a dat un astfel de mandat niciunui ministru. Opinia în acest moment este că nu putem să discutăm despre aşa ceva. Când avem doar o mică parte din populaţie, chiar dacă noi suntem printre ţările avansate din Uniunea Europeană care au o campaiede vaccinare de success”, declara, la momentul respectiv, Florin Cîțu, premierul României.

La finalul lunii febaruarie, România se afla pe locul 7 la nivel global în topul vaccinării împotriva COVID-19, potrivit unei postări distribuită pe pagina de Facebook a platformei ROvaccinare.

Citeste articolul pe Gandul