Abonare la google news

Florin Cîţu, despre sistemul paralel de vaccinare: Mi s-a spus că e o speculaţie! Dacă e aşa, înseamă că nu se spune tot!

Florin Cîţu, despre sistemul paralel de vaccinare. Premierul spune că nu deţine informaţii cu privire la acest demers şi roagă jurnaliştii să ceară informaţii la Ministerul Sănătăţii.

Florin Cîţu, despre sistemul paralel de vaccinare: Mi s-a spus că e o speculaţie! Dacă e aşa, înseamă că nu se spune tot!

„Azi s-a aprobat şi prelungirea stării de alertă, unde există acea modificare a orei de restricţie. Strategia de vaccinare a fost făcută ca în fiecare ţară din lume, eu susţin transparenţă 100%, mergem în continuare cu această campanie. Strategia de vaccinare este un succes şi se menţine în topurile europene. În fiecare săptămână s-a prezentat numărul de peroane vaccinate.

Eu am aflat din presă de prezentarea datelor. Dar nu cred că este asta o problemă. Datele sunt publice. Repet: la fiecare conferinţă de presă, marţea – ştiţi foarte bine că dorinţa mea a fost să comunicăm săptămânal referitor la campania de vaccinare – s-a prezentat numărul persoanelor vaccinate, numărul militarilor vaccinaţi, precum şi din alte structuri. În fiecare săptămână am încercat să fim cât mai transparenţi

Nu s-a dorit demiterea ministrului Sănătăţii. Nu m-a consultat când s-au publicat datele. Trebuie să întrebaţi ministerul Sănătăţii despre aceste date.

Eu nu știu, înseamnă că datele respective spun mai mult decât ni se spune, dacă cumva știm că vorbim despre persoane. Dumneavoastră știți deja persoanele care s-au vaccinat. Mie mi s-a spus că datele respective nu au informații despre persoane, deci nu au date confidențiale. Ori urmăriți o speculație, ori informațiile acelea spun mai mult. Această informație trebuie să o cereți la MS, cei care au publicat aceste informații

Am aici o notă de informare cu privire la raportul de la Matei Balş. Sunt lucruri pe care le ştiaţi probabil, a funcţionat fără autorizaţie ISU, erau neconformităţi, pereţii căilor de evacuare nu erau rezistenţi la foc, instalaţia de detectare nu era cu acoperire toatală. Sunt multe lucruri pe care colegii mei de la Corpul de Control le-au sesizat. O sesizare se va face la DNA şi e vorba de – asigurarea serviicilor în domeniul intervenţiilor în situaţii de urgenţă cu firmă generalizată DSU. Mă aștept și la măsuri de la fostul ministru al Sănătății, că era acolo un plan de măsuri, să vedem câte s-au îndeplinit”, a spus Florin Cîţu.

„Nu am discutat aşa ceva şi nu înţeleg această avalanşă de susţinere. Eu am o relaţie bună cu Vlad Voiculescu. Am discutat despre campania de vaccinare, i-am atras atenţia că trebuie să ne concentrăm şi pe pandemie. Vreau să verificăm dacă la Timişoara a fost redus numărul de paturi ATI, ceea ce mi s-ar părea foarte grav. Vreau să ştiu dacă e adevărat.

Să nu uităm, suntem în continuare în pandemie, de aceea am introdus o nouă restricţie în această hotărâre de prelungire a stării de alertă”, a declarat Florin Cîţu.

Citeşte şi: Sistem de vaccinare paralel în România. Cine sunt românii care se află în circuitul închis!
 

Citeste articolul pe RomaniaTV