Abonare la google news

Florin Cîțu, despre prelungirea restricțiilor nocturne: „Nu toți au respectat recomandările din iarnă”

Premierul Florin Cîțu a abordat subiectul prelungirii restricțiilor de circulație pe parcursul nopții, acesta menționând că măsura este necesară deoarece nu toată lumea a respectat recomandările făcute în iarnă.

Florin Cîțu spune că decizia a fost luată alături de experți

Prim-ministrul Florin Cîțu susține că decizia privind prelungirea restricțiilor de circulație pe parcursul nopții a fost luată alături de experți, după analiza modelelor europene. Șeful executivului crede că măsura trebuie aplicată deoarece unii români nu au respectat regulile instituite în iarnă.

„Ne-am uitat la ce fac alte țări, printre primele măsuri asta a fost (…) Este o măsură folosită cu succes în alte țări. (…) Nu toată lumea a respectat recomandările din iarnă, de aceea trebuie să impunem această restricție, este o restricție minoră în viziunea mea”, a explicat premierul Florin Cîțu.

Florin Cîțu crede că diferența va fi făcută de dozele de vaccin care vor fi făcute

Potrivit celor spuse de premier, autoritățile nu au impus restricții mai dure deoarece vaccinarea va face diferența.

„Eu zic că diferența o fac dozele de vaccin, în martie vom vaccina aproape un milion de români, în aprilie vom vaccina aproape 2 milioane, în plus față de câți avem acum”, a precizat Florin Cîțu.

Executivul a acceptat modificarea intervalului orar în care este restricționată deplasarea în afara locuinței. Interdicția va fi valabilă în intervalul orar 22.00 – 05.00.

Noile restricții au creat o dezbatere în spațiul public, creând multe nemulțumiri în rândul cetățenilor.

O nouă tranșă de vaccin anti-Covid de la AstraZeneca ajunge în România, pe 11 martie

Reprezentanții Comitetului Național de Coordonare a Activității de Vaccinare împotriva COVID-19 (CNCAV) au anunțat miercuri, prin intermediul unui comunicat, că 103.200 doze de vaccin anti-Covid de la AstraZeneca vor ajunge joi, 11 martie, la Institutul Național de Cercetare Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino”. Dintre acestea, cele mai multe doze (peste 27.000) rămân în Centrul Național de Stocare București.

Citeste articolul pe Gandul