Florin Cîţu, despre „miile de amendamente” anunţate de PSD la buget: Impactul bugetar este de aproape 6% din PIB. Vrea să scoată România din UE

Premierul Florin Cîţu acuză PSD că vrea să scoată România din UE. Şeful Executivului atrage atenţia că amendamentele depuse de PSD la bugetul pe anul 2021 au un impact bugetar de aproape 6% din PIB.

„Am primit lista amendamentelor care au fost depuse şi de la PSD. Impactul bugetar este de aproape 6% din PIB. Aceasta ar însemna să mergem cu deficitul la 13% din PIB aproape. M-am uitat la sursa de finanţare şi fără niciun fel de surpriză vedem exact ce vrea să facă PSD cu România, vrea să o scoată din UE. Adică sursa de finanţare reprezintă contribuţia României la UE. Pentru cei care nu ştiu, la Ministerul de Finanţe, la acţiuni generale, plătim contribuţia la UE. De acolo vrea să ia PSD banii, să ne lase fără contribuţii la UE, ca să ne scoată din UE. Astea sunt amendamentele PSD”, a spus Florin Cîţu, înainte de şedinţa Biroului Executiv al PNL.

Citeste si:  România, între cele 7 state care deschid granițele pentru persoanele vaccinate. Condițiile de călătorie din alte țări

Citeşte şi: PSD anunţă „mii de amendamente” la legea bugetului pe 2021. Grindeanu: Dau o altă viziune de dezvoltare a României faţă de ceea ce ne propune această coaliţie

Cîţi a vorbit şi despre amendamentul preşedintelui PNL, Ludovic Orban, şi al deputatului Florin Roman care prevede acordarea a 24 de călătorii gratuite pentru studenţi.

„Am încredere că fiecare amendament depus de colegii mei va veni şi cu sursele de finanţare şi atunci vom vedea. Eu tot ce pot să spun este că nu putem depăşi deficitul de 7,16%”, a spus Cîţu.

Florin Cîţu a mai precizat că doreşte un calendar accelerat pentru adoptarea în Parlament a proiectului bugetului de stat pe acest an.

Citeşte şi: Vasile Dîncu: PSD vrea înfiinţarea unei „platforme” de stânga. Pro România, „unul dintre principalii parteneri” ai PSD în viitor

Citeste si:  Prima zi de vaccinare anti-Covid în România s-a încheiat. Câte cadre medicale au primit vaccinul

 

PSD anunţă „mii de amendamente” la legea bugetului pe 2021. Grindeanu: Dau o altă viziune de dezvoltare a României faţă de ceea ce ne propune această coaliţie

Prim-vicepreşedintele PSD Sorin Grindeanu a anunţă duminică, într-o conferinţă de presă, că parlamentarii social-democraţi vor depune mii amendamente la Legea bugetului de stat pe 2021, susţinând că Guvernul Florin Cîţu pune povara austerităţii pe salariaţii bugetari, pensionari, copii şi studenţi. Amendamentele vor viza domenii precum sănătate, educaţie, agricultură sau la protecţia mediului. Grindeanu a mai spus că PSD susţine majorarea sumei alocate cultelor, dar şi acordarea unei sume de bani la naşterea fiecărui copil.

„Pot să vă spun că avem aceste amendamente pe care o parte le-am prezentat astăzi, dar sunt şi foarte multe amendamente pe fiecare judeţ în parte. Eu cred că vor fi, dacă le adunăm, câteva mii. Vedem când se intră la Parlament în procedură şi când vor veni colegii mei. În judeţul Timiş, împreună cu colegii mei parlamentari PSD, vom depune în jur de 200 de amendamente la bugetul de stat”, a precizat Grindeanu.

Citeste si:  FCSB, apărată de un fost oficial de la Dinamo după victoria cu Botoșani. „Trebuie să ai o minte diabolică să te gândești la jocuri de culise!”

Întrebat dacă PSD va amenda şi bugetul propus pentru culte, Sorin Grindeanu a răspuns: „Sigur că va fi depus amendament pentru culte. Este, din câte ştiu eu, în acest moment cel mai mic buget propus, aproape inexistent pentru acest capitol. Avem, indiferent de cult, avem semnale din partea lor şi un strigăt care s-a transmis poate a fiecare parlamentar PSD din această zonă că ceea ce se propune de către Guvernul Cîţu prin actualul buget este o bătaie de joc la acest capitol”.

Citeşte şi: PSD trage un semnal de alarmă: „Situaţia bugetului este dramatică, banii ajung doar pentru 9 luni”

Buget 2021 – Amendamentele PSD

 

Sursa: RomaniaTV

 11 total views