joi 29 iulie 2:12 PM

Abonare la google news

Florin Cîțu critică atitudinea șefului CFR Călători în cazul trenului cu copii blocat în câmp: Nu mi se pare normal

Premierul Florin Cîțu l-a criticat pe directorul general al CFR Călători, Ovidiu Vizante, pentru sutele de călători lăsați să aștepte în câmp timp de nouă ore, la câteva zeci de kilometri distanță de București, în două trenuri de pe Magistrala 800.


Florin Cîțu a declarat că Ministerul Transportulor și șefii CFR ar trebui să explice de ce nu au intervenit mai prompt în ultimele ore, după ce numeroase trenuri au rămas blocate pe traseu.

„Nu mi se pare normal ca într-o astfel de situație șeful de la CFR Călători să spună că soluția e în altă parte. Soluția e a celor care administrează”, a spus Florin Cîțu.


Citeşte şi: Directorul CFR Călători, replici incredibile atunci când a fost întrebat de copiii blocați 9 ore în tren: „Încercați voi să găsiți soluții. De ce mă întrebați pe mine” / Cătălin Drulă: Putea să fie copilul meu

„O să am o discuție să văd care sunt concluziile. Nu pot să vă spun de ce nu s-a intervenit. O să cer o situație de ce nu s-a intervenit. O să vedem ce s-a întâmplat”, a mai spus Cîțu întrebat dacă va fi demis directorul CFR Călători.

Trenul Mangalia – Arad a acumulat peste nouă ore întârziere după ce a staționat în zona Fundulea, din cauza lipsei de tensiune în linia de contact. Trenul, plin cu copii ce veneau din tabără, a plecat la ora 19.10 din Mangalia și abia după 8.30 a ajuns în Gara de Nord. Jumătate de oră mai târziu trenul a părăsit Gara de Nord și ar trebui să ajungă la Arad după ora 21.30, ceea ce înseamnă că pentru unii pasageri călătoria va fi mai lungă de 26 de ore. Linia de contact s-a rupt la Fundulea din cauza rafalelor puternice de vânt.Pasagerii au dezvăluit că nu le-a spus nimeni de ce au stat atâtea ore pe loc și că nu a fost trimisă locomotiva de ajutor.

La ora 7:53 a fost retras din linie curentă Brănești – Fundulea cu locomotivă Diesel trenul 1921-2. La ora 8:15 trenul 1921-2 a plecat din Brănești cu locomotiva electrică proprie. Locomotiva Diesel a intrat din nou pe firul II pentru aducerea în stația Brănești a trenului 1991-2. CFR Călători spune că la Gara de Nord li s-a oferit apă și croissante pasagerilor.

Citeşte şi: Florin Cîțu pune în cârca ministrului Transporturilor accidentul de la Fetești: „Dacă oamenii au suferit din cauza trenurilor CFR, ministrul ar trebui să intervină”

CFR Călători spune că întârzierile au apărut din cauza lipsei de tensiune în firul de contact în zona Fetești.

Dialogul între directorul CFR Călători, Ovidiu Vizante, și jurnalistul Antena 3:

Jurnalist: De ce o locomotivă nu a ajuns timp de 8 ore la acel tren blocat cu 30 de copii?

Ovidiu Vizante: Și de ce mă întrebați pe mine? Noi am pus la dispoziția CFR-ului această locomotivă. Dacă a fost un pom căzut pe linie, locomotiva nu poate, din păcate, sări peste pom. Eu vă spun ce informații am eu. Încercați să vorbiți cu responsabilii, cei care conduc circulația.

Jurnalist: Dumneavoastră sunteți director CFR Călători și oamenii aceia erau blocați. Nu s-a găsit o variantă? Au stat 30 de copii 8 ore, abandonați în câmp.

Ovidiu Vizante: Cred că e impropriu să spuneți abandonați când toți directorii CFR Călători au încercat să găsească o soluție. Încercați dumneavoastră să găsiți la ora aceea soluții! Încercați să găsiți transbordare la ora 00:00, la 1.000 de călători, câți sunt într-un tren.

Jurnalist: Pai nu trebuie să găsesc eu, dumneavoastră sunteți în funcție!

Ovidiu Vizante: Eu sunt în funcție, eu iau deciziile. De ce trebuie să veniți dumneavoastră să îmi spuneți ce trebuia să fac dacă vă spun că nu se putea face?

Jurnalist: Deci nu se putea face nimic pentru acei oameni? Au primit apă măcar?

Ovidiu Vizante: Vor primi când ajung la București!

Jurnalist: După 8 ore?

Ovidiu Vizante: Da, dumneavoastră căutați senzaționalul… Mulțumesc! La revedere!

Romaniatv.net


Stirile.eu