Abonare la google news

Florin Cîțu: „Campania împotriva vaccinării și a măștilor e similară cu o acțiune a teroriștilor”

  • Florin Cîțu a dat asigurări că nu există indicii care să facă o legătură între reacțiile adverse și vaccinul AstraZecena
  • Florin Cîțu: „Nu s-a schimbat nimic, iar campania trebuie să continue”
  • Florin Cîțu: „Campania împotriva vaccinării și a măștilor e similară cu o acțiune a teroriștilor”

Florin Cîțu spune că Agenția Europeană a Medicamentului spune că nu există indicii care să facă o legătură între reacțiile adverse și vaccinul AstraZecena: „Nu s-a schimbat nimic, iar campania trebuie să continue. Campania împotriva vaccinării și măștilor e similară cu o acțiune a teroriștilor”.

Agenția Europeană a Medicamentului menține aceeași opinie – campania de vaccinare trebuie să continue cu toate tipurile de vaccin, cu monitorizarea eventualelor tipuri de reacții adverse. Nu s-a schimbat nimic. În ceea ce privește tipul de vaccin care a fost în discuție, AEM spune că nu există indicii care să facă o legătură între cele câteva cazuri și vaccin. Campania trebuie să continue”, spune Florin Cîțu.

Citeste si:  Cîțu le-a cerut reprezentanților Consiliului Investitorilor Străini să se implice și să susțină în mediul de afaceri campania de vaccinare împotriva COVID-19

Premierul precizează că, la nivel european, sunt 5 milioane de persoane vaccinate cu AstraZeneca, iar Marea Britanie vaccinează exclusiv cu acest vaccin.

„Trebuie să avem încredere în experți că își vor face treaba în continuare. Am încredere în experții Agenției Europene”, afirmă Cîțu.

El a criticat campania împotriva vaccinării și a regulilor sanitare.

Citeste si:  Autostrada Unirii Târgu Mureş-Ungheni nu e gata nici măcar pe hârtie. Şeful CNAIR se plânge de „incapacitatea” firmei de proiectare

„În același timp, în România de un an există o campanie împotriva acestor acțiuni ale guvernului. Există o campanie împotriva măștilor, există o campanie împotrivă vaccinării. Din punctul meu de vedere aceste acțiuni sunt similare cu acțiunile unor teroriști, pentru că a zădărnici aceste acțiuni ale guvernului, care au ca obiectiv îmbunătățirea sănătății tuturor românilor este o acțiune care încearcă să submineze autoritatea statului fără date”, adaugă Florin Cîțu.

Citeste si:  Tăriceanu, înainte ca dosarele împotriva sa să ajungă la ICCJ: "Miza este de a pune cu botul pe labe orice opozant al lui Iohannis"

Premierul a ținut să precizeze că decizia suspendării lotului AstraZeneca a fost luată de specialiști, nu de el.

Urmăriți Aleph News pe Facebook, Twitter, Youtube și Instagram!
Citeste articolul pe AlephNews

 49 total views