20 mai 12:58 PM

Abonare la google news

Florin Cîțu atacă PSD înaintea întâlnirii cu Marcel Ciolacu: „O zi bună să mai demontez un fake news”

Premierul Florin Cîțu a prezentat datele realizate de Eurostat, potrivit cărora România este pe locul 6 în UE la rata anuală a inflației în luna aprilie.  Cîțu  spune că măsurile Guvernului au determinat acest rezultat, „o guvernare pe principii liberale care a scos România din topul rușinii”.

„O zi bună să mai demontez un fake news. Astăzi distrug cu date fake news-ul apărut în aceste zile despre inflație. Astăzi România este pe locul șase în UE cu o rata a inflației de 2.7%. Am arătat că avem cele mai bune măsuri pentru a avea creștere economică, cea mai rapidă revenire economică și am scos România din topul rușinii. Asta înseamnă guvenare pe principii liberale”.

Guvernul pregăteşte măsurile pentru perioada post-pandemie şi pentru a asigura „cea mai bună perioadă din istorie” din punct de vedere economic.

„Mai clar, România a condus topul ruşinii în UE trei ani la rând când a fost guvernată de socialişti. Rata inflaţiei în guvernarea PSD a ajuns la 5,4%. Nici până azi psd-iştii nu şi-au cerut scuze în faţa românilor pentru o astfel de ‘performanţă’. Cine ştie, poate astăzi este ziua în care îşi vor cere scuze”, a adăugat Florin Cîţu.

Premierul a prezentat un grafic Eurostat cu ratele inflației la nivel european.

Premierul Florin Cîțu a anunțat că joi, începând cu ora 15:00, va avea o întâlnire la Guvern cu PSD pentru a discuta despre PNRR.

Întrebat miercuri dacă guvernul va mai prezenta sau nu PNRR în Parlament, Forin Cîțu a răspuns: “Vedem”.

Citește mai mult

Rata inflației anuale a zonei euro a fost de 1,6% în aprilie 2021, în creștere față de 1,3% în martie, în timp ce cu un an mai devreme rata a fost de 0,3%. Inflația anuală a Uniunii Europene a fost de 2,0% în aprilie 2021, în creștere de la 1,7% în martie, potrivit Eurostat. Statele membre cu cele mai mari rate sunt  Ungaria (5,2%) și Polonia (5,1%), Luxemburg (3,3%), Cehia Republica (3,1%), Suedia (2,8%) și România (2,7%) Rata inflației anuale a zonei euro a fost de 1,6% în aprilie 2021, în creștere de la 1,3% în martie. Cu un an mai devreme, rata era de 0,3%

Citeste articolul pe Gandul