Abonare la google news

Florin Cîțu, acuzații grave la adresa „teroriștilor” din România. Cine sunt cetățenii criticați aspru de premier

În urmă cu puțin timp, Florin Cîțu a oferit câteva declarații de la Palatul Victoria, făcând apel la cetățeni cu privire la continuarea vaccinării în contextul scandalului apărut cu serul produs de AstraZeneca.

Premierul, mesaj dur pentru persoanele care se opun restricțiilor anti-Covid-19

Campania de vaccinare pare să fie într-un impas, după ce un lot de vaccinuri produs de AstraZeneca a creat posibile probleme în rândul pacienților imunizați. În urma informațiilor primite din alte țări europene s-a aflat că acel lot a fost trimis și în România, și mai mult, au existat persoane moarte după vaccinare.

Florin Cîțu consideră că toate acele persoane care se opun purtării măștii, păstrării distanței, vaccinării, cât și a altor măsuri anti-Covid-19 acționează asemeni unor teroriști care fac un rău voit.

Citeste si:  Victor Becali, schimbat complet în pandemie. Imaginile care spun totul despre celebrul impresar

”În România, de un an de zile, există o campanie împotriva acestor acțiuni pe care le ia guvernul de a opri pandemia. Există o campanie împotriva portului măștii în spațiul public. Există o campanie împotriva măsurilor de distanțare.

Și există o campanie împotriva vaccinării. Vă spun că, din punctul meu de vedere, aceste acțiuni sunt similare cu acțiunile unor teroriști. Pentru că a zădărnici această acțiune, această activitate a guvernului care are ca obiectiv îmbunătățirea sănătății tuturor românilor, este o acțiune care încearcă să submineze autoritatea statului”, a declarat Florin Cîțu.

„Vaccinarea trebuie să continue”

Premierul României le recomandă cetățenilor să se vaccineze în continuare, fără a sta cu teamă cu privire la informațiile auzite în presă, dat fiind faptul că toate reacțiile apărute vor fi analizate și monitorizate.

Citeste si:  Peste 2.600 de cazuri noi de Covid-19 în România

Florin Cîțu a afirmat faptul că nu există dovezi clare legate de efectul pe care vaccinul AstraZeneca l-ar fi avut în cazul persoanelor care au întâmpinat probleme de sănătate sau care au decedat.

„Campania de vaccinare trebuie să continue cu toate tipurile de vaccin, bineînţeles, cu monitorizarea tuturor efectelor adverse. Nu s-a schimbat nimic. În ceea ce priveşte tipul de vaccin care a fost ieri în discuţie în spaţiul public (AstraZeneca – n.r.), Agenţia Europeană spune foarte clar că nu există indicii în acest moment care să facă o legătură între cele câteva cazuri şi vaccin.

De aceea, campania de vaccinare trebuie să continue, bineînţeles, cu monitorizarea efectelor adverse. La nivel european sunt deja 5 milioane de persoane vaccinate cu acest tip de vaccin şi avem, bineînţeles, o ţară, Marea Britanie, care-şi vaccinează toată populaţia. Ar fi greu de crezut că un Guvern ar fi aşa de iresponsabil”, a adîugat acesta.

Citeste articolul pe PlayTech

 42 total views