luni 23 august 8:06 PM

Abonare la google news

Florin Andone, în La Liga. Declarații în EXCLUSIVITATE pentru Playsport!


Atacantul de 28 de ani, care se află și pe lista preliminară a lui Mirel Rădoi pentru partidele naționalei din septembrie, se întoarce în fotbalul spaniol! Gruparea Cadiz, din La Liga, a anunțat împrumutul românului de la clubul de Premier League unde este legitimat Florin din 2018, Brighton.


“Restart în Andaluzia, sunt gata să revin în forță!”

În exclusivitate pentru Playsport, Florin Andone a oferit primele reacții după oficializarea transferului, acesta ajungând duminică la Cadiz:

“Sunt nespus de bucuros că mi s-a oferit această șansă. Am fost foarte dorit de Cadiz și cred că această mutare are toate șansele să fie restartul ideal pentru un atacant Florin Andone așa cum îl știați, ba chiar și mai bun!

Sunt gata să joc, sper să o fac meci de meci și prin randamentul de la club să revin în forță și la echipa națională! Contează enorm faptul că mă întorc într-un fotbal pe care îl cunosc foarte bine, în care m-am format și m-am remarcat.

La Liga este o provocare uriașă, bineînțeles, dar sunt pregătit să marchez goluri!

Am făcut pasul spre La Liga jucând în Analuzia și de aici am progresat mult, e un mediu care îmi priește, iată că mă întorc să fac din nou performanță în Analuzia!

Le mulțumesc tuturor celor care au crezut în mine neîncetat în toată această perioadă dificilă și, dacă voi fi sănătos, sunt sigur că le voi răsplăti încrederea!”

Săptămâna aceasta, Florin Andone a oferit suporterilor români o confesiune emoționantă, în exclusivitate pentru Playsport, povestind într-un interviu-eveniment perioada crâncenă prin care a trecut din cauza accidentărilor și modul în care a revenit pe teren cu sprijinul familiei.

Din Botoșani, spre dueluri cu Benzema, Suarez și Depay!

Originar din județul Botoșani, Florin Andone a părăsit România pe când avea 12 ani și s- a mutat în Spania. A activat la Vinaros, Castellon și Villareal pe perioada junioratului, pentru ca la seniori să joace pentru Castellon, Villareal C și Atletico Baleares.

A debutat în La Liga, primul eșalon al Spaniei, în tricoul Cordobei. Clubul din Andaluzia i-a fixat în 2016 o clauză de reziliere de 20 de milioane de euro, cea mai mare din istoria Cordobei!

Ulterior, a activat la Deportivo La Coruna, de unde a fost cumpărat în 2018 de Brighton. A mai jucat la Galatasaray, tot sub formă de împrumut de la clubul englez. Pentru echipa națională are 25 de meciuri și 2 goluri marcate până acum.

Cadiz, clubul din Andaluzia pentru care va juca Andone, este fondat în 1910 iar sezonul 2020/21 a însemnat revenirea pe prima scenă (locul 12). Românul va fi antrenat de Alvaro Cervera, un tehnician iberic de 55 de ani, aflat din 2016 pe banca celor de la Cadiz.

Florin Andone urmează să aibă ca adversari, prin acest transfer, jucători precum Pedri, De Jong, Depay, Griezmann, Suarez, Benzema, Courtois, Hazard sau Oblak! Pentru că Barcelona, Real Madrid sau Atletico vor fi printre echipele cu care Cadiz va încerca să ia puncte pentru menținerea în La Liga!

 

Playsport.ro