Abonare la google news

Florentin Petre a fost ofertat de Steaua, însă a refuzat

Florentin Petre, fostul fotbalist care a îmbrăcat 12 ani tricoul lui Dinamo, a fost ofertat de Steaua. Dezvăluirea a fost făcută chiar de acesta, recunoscând că propunerea era una bună din toate punctele de vedere.

Florentin Petre a primit o ofertă foarte bună de la Steaua

Florentin Petre a fost ofertat de SteauaFlorentin Petre a fost ofertat de Steaua

Florentin Petre este un „câine roșu” convins. Acesta și-a început cariera la echipa de juniori a lui Dinamo, urmând ca din 1994 și până în iulie 2006 să joace la Dinamo, cu o singură perioadă de pauză de 5 luni când a fost împrumutat la UTA. Ulterior a mai  jucat la CSKA Sofia, Terek Grozny și Victoria Brănești. El s-a retras în 2011 din fotbal și și-a început apoi cariera de antrenor.

Pe vremea când juca la Dinamo, mijlocașul a fost ofertat de Steaua. Asta se întâmpla între 2003 – 2004, atunci când Steaua era patronată de Gigi Becali, actuala echipă FCSB. Se pare că propunerea a venit la îndemnul lui Victor Pițurcă, antrenor al „roș-albaștrilor” în acea perioadă. Pițurcă și Petre aveau o relație specială, presărată cu multe realizări.

Da, am avut ofertă în 2003 – 2004. Nea Piți ținea foarte mult la mine și am avut performanțe extraordinare împreună. Era o ofertă bună din toate punctele de vedere. Nu am mers pentru că nu am mers, nu am vrut”, a spus Florentin Petre potrivit digisport.ro

Se cere la Dinamo: ”Venim să ajutăm, și eu și Patrick. Nu am nevoie de bani!”

Prima dragoste nu se uită. Florentin Petre se cere la Dinamo. Cel poreclit „Piticul” a scris istorie în tricoul echipei din Groapă unde a jucat 11 sezoane consecutiv. A făcut parte din generația ce a adus eventul Campionat-Cupă, în 2000. Mijlocașul „de buzunar” a adunat și 52 de selecții pentru națională, înscriind 6 goluri. Cariera i-a fost afectată, mai întâi de depistarea unei hepatite C. Apoi, de un stupid accident, Petre electrocutându-se pe când se afla la pescuit.

Nu mă așteptam ca Dinamo să ajungă în situația de față. Între jucători nu există legătura de frăție, nici nu vreau să mă gândesc la ce se poate întâmpla. Nu credeam că se va întâmpla așa ceva cu clubul pe care îl iubesc. Se vede de la mare distanță cum suferă Gigi Mulțescu. Și-a riscat sănătatea ca să antreneze la Dinamo!”, a declarat Florentin Petre la ProSport Live.

El i-a criticat pe spaniolii care au pus mâna pe club și a lăudat fanii din programul DDB. Acesta s-a arătat dispus să ajute echipa chiar și fără bani.

Dinamo a încăput unui om pe care nu a realizat nimic. Uitați-vă ce fac fanii din Programul DDB, ei riscă tot. Fără ei, clubul nu mai exista de mult. Când termin treaba la Brăila, vin și ajut cu drag. Nu o să am nevoie de bani, doar strictul necesar ca să mă descurc”, a spus Florentin Petre, la emisiunea citată.

Petre a afirmat că inclusiv fiul său, Patrick, s-ar întoarce în aceleași condiții, la clubul unde s-a format.

Va veni și Patrick Petre la Dinamo dacă va fi sunat, cu siguranță nu este supărat. Tot acasă te întorci, dar trebuie să fii respectat și iubit, ca să faci performanță. El a ales mereu cu sufletul, mi-a zis că nu-l interesează alt club”, a mai spus fosta glorie dinamovistă.

Citeste articolul pe PlaySport