Abonare la google news

Firea: Guvernul Cîţu continuă practica nefastă a instituirii unor restricţii care frizează absurdul

Senatorul Gabriela Firea este de părere că prelungirea restricţiilor de circulaţie pe parcursul nopţii subminează şi mai tare încrederea populaţiei în toată campania anti-COVID. „ Guvernul Cîţu continuă practica nefastă a instituirii unor restricţii care frizează absurdul.”

Senatorul PSD, Gabriela Firea, consideră că, în lipsa unor explicaţii, întreaga campanie anti-COVID poate eşua.

Se creează percepţia că deciziile se iau arbitrar, după bunul plac

„Guvernul Cîţu continuă practica nefastă a instituirii unor restricţii care frizează absurdul, deloc explicate, ceea ce subminează şi mai tare încrederea populaţiei în toată campania anti-COVID. Se interzice circulaţia publică mai devreme cu oră, respectiv de la ora 22:00 faţă de 23:00 cum era înainte. Guvernantii au anunţat în mai multe rânduri această interdicţie dar n-au catadicsit să dea o minimă explicaţie. Faptul că astfel de decizii cel puţin aparent absurde nu sunt explicate şi justificate de nimeni, creează percepţia că deciziile se iau arbitrar, după bunul plac”, a scris Gabriela Firea pe Facebook.

Citeste si:  Demisiile membrilor fondatori USR continuă. Ilinca Macarie: „În sfârşit. Am demisionat. Mă simţeam aşa de străină de această formaţiune politică, că mi se părea irelevant”

Senatorul PSD crede că măsura este absurdă.

„Care este rostul interzicerii circulaţiei publice mai devreme cu oră, respectiv aplicarea interdicţiei de la ora 22:00 faţă de 23:00 cum era înainte? Ce se poate întâmpla în această oră? Cine, cum, când, unde ar putea fi un risc sporit de contaminare în intervalul de la 22:00 la 23:00?!”, a mai scris Firea pe reţeaua de socializare.

Măsura a fost aprobată miercuri de Guvern şi va intra în vigoare duminică.

Raed Arafat, despre restricții: Pentru fiecare măsură vine cineva și găsește o „soluție”

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU), Raed Arafat, susține despre restricții că unii oameni încearcă să găsească „soluții” pentru a nu le respecta.

Citeste si:  Igor Dodon îi ironizează pe cetățenii Republicii Moldova: Și-au făcut cetăţenie română nu pentru că vor unire

„Nu cred că cineva dorește să vadă un lockdown total în România”

E clar că suntem într-o fază în care avem un trend crescător. Nu este pus pe masă subiectul unor măsuri generale de restricție și nu cred că cineva dorește să vadă un lockdown total în România. Pe lângă măsurile care sunt, mai puțin se observă măsurile pe care le luăm pe zone sau pe localități. Avem aproape 19 localități carantinate, dintre care și un municipiu mare, dar și alte localități importante care au fost carantinate. Am reușit să ducem unele localități chiar foarte jos prin măsura de carantinare aplicată corect”, a mai explicat șeful DSU.

Șeful DSU, despre restricționarea circulației

Lumea întreabă care e efectul. Efectul este că, ca să ajungi acasă la 22 înseamnă că de la 21, cel puțin, te pui în mișcare către casă. Sunt ore importante în care se întâmplă să existe contact. (…) Nu am luat măsuri ca în Franța, care îți spune să ajungi acasă la ora 18. (…) Au rămas mgazinele deschise până la ora 21, dar clar, oricine știe că la 21, ce târziu va trebui să plece spre casă”, a explicat Raed Arafat.

Citeste articolul pe Gandul

 42 total views