sâmbătă 14 mai 1:56 PM

Abonare la google news

Finlanda, gazda Campionatului Mondial de hochei pe gheaţă, ediţia 2022, a debutat cu o victorie în fața Norvegiei


Finlanda, gazda Campionatului Mondial de hochei pe gheaţă, ediţia 2022, a debutat cu dreptul la această competiţie, impunându-se fără drept de apel, cu scorul de 5-0, în faţa Norvegiei, vineri seară la Tampere, conform Agerpres.


Hocheiştii finlandezi au deschis scorul în cursul primei reprize, prin Harri Pesonen, iar apoi înscris alte două goluri în repriza secundă, prin Toni Rajala şi Hannes Bjorninen, tranşând practic soarta meciului. Joel Armia a majorat avantajul gazdelor în repriza a patra, înainte ca Jere Sallinen să stabilească rezultatul final.

Tot vineri, canadianul Kent Johnson a devenit al patrulea hocheist din istorie care a reuşit să înscrie la Campionatele Mondiale de juniori, Jocurile Olimpice şi Campionatele Mondiale de seniori, în cursul aceluiaşi sezon, informează Federaţia internaţională de hochei (IIHF).

Johnson a reuşit această performanţă în cursul meciului câştigat de Canada, cu scorul de 5-3, în faţa Germaniei. El marcase anterior în luna februarie la JO 2022 de la Beijing, împotriva Chinei, precum şi la CM de juniori de la Edmonton, din luna decembrie, în faţa Austriei.

Ceilalţi trei jucători care au mai reuşit un astfel de „hat-trick” unic au fost finlandezul Saku Koivu (în 1994), rusul Evgheni Malkin (2006) şi finlandezuL Eeli Tolvanen (2018), precizează IIHF.

Rezultate înregistrate vineri la CM de hochei pe gheaţă:
Grupa A
Canada – Germania 5-3
Slovacia – Franţa 4-2

Grupa B
Finlanda – Norvegia 5-0
Statele Unite – Letonia 4-1

Stiripesurse.ro