Abonare la google news

Finala dintre Juventus şi Atalanta pentru Cupa Italiei se va disputa cu spectatori în tribune

Finala Cupei Italiei la fotbal, în care se vor înfrunta echipele Juventus Torino şi Atalana Bergamo, programată pe 19 mai, se va putea disputa în prezenţa spectatorilor, însă numărul acestora va fi limitat la 20% din capacitatea stadionului, a anunţat subsecretarul de stat pentru Sănătate din executivul italian, Andrea Costa, citat de AFP, potrivit Agerpres.

Meciul dintre Juventus şi Atalanta se va disputa pe arena echipei Sassuolo, la care evoluează fundaşul român Vlad Chiricheş, iar în tribune vor putea fi prezenţi circa 4.700 de spectatori.

Citeste si:  Ştafeta flăcării olimpice a pornit. Ceremonie fără spectatori

„După ce am discutat cu ministrul (Sănătăţii) Roberto Speranza, confirm disponibilitatea guvernului de a deschide stadionul suporterilor, în limita a 20% din capacitatea sa”, a declarat Costa pentru presa italiană.

„Comitetul Tehnico-Ştiinţific (CTS) studiază protocolul pentru a permite spectatorilor să sosească în siguranţă şi să urmărească meciul în deplină conformitate cu legislaţia anti-Covid”, a adăugat oficialul italian.

Citeste si:  Finala Cupei României s-ar putea desfăşura cu spectatori. Vezi condiţiile

Citește și: BREAKING SURSE Începe PELERINAJUL în JUSTIȚIE pentru fostul ministru Bodog

Accesul suporterilor nu este permis în acest moment pe stadioanele de fotbal din Italia, însă autorităţile din această ţară şi-au luat angajamentul ca Stadionul Olimpic din Roma să fie deschis spectatorilor la 25% din capacitatea sa, începând cu 11 iunie, pentru cele patru meciuri de la EURO 2020 pe care le va găzdui.

Subsecretarul de stat pentru Sănătate a mai spus că este în favoarea prezenţei fanilor, în număr limitat, la finala turneului de tenis ATP Masters 1.000 de la Roma, pe 16 mai.

Citeste si:  Relaxări în Italia, în zonele mai puțin afectate de pandemie: Stadioane cu 1000 de spectatori începând cu 1 mai

„Acestea vor fi teste importante în vederea meciurilor de fotbal de la EURO programate la Roma. Un semnal fundamental pentru toată lumea sportului, care arată încă o dată calea, indicând datele pentru o revenire treptată la viaţa normală”, a mai spus Andrea Costa.

Citeste articolul pe Stiripesurse