Abonare la google news

Fetiță din Bistrița-Năsăud, moartă acasă. S-a stabilit că avea COVID-19

O fetiță de 9 ani din localitatea Tureac, județul Bistrița Năsăud, a murit acasă, după ce i s-a făcut rău și s-ar fi înecat cu vomă. La autopsie, s-a stabilit că era infectată cu COVID-19.

În acest caz s-a deschis dosar penal pentru ucidere din culpă, cazul fiind considerat moarte suspectă. Tragedia a avut loc pe 11 martie. Disperat, tatăl copilei a sunat la numărul unic de urgență 112 și a anunțat că fata lui și-a pierdut cunoștința.

La fața locului a ajuns, imediat, un echipaj SMURD. Medicii au efectuat manevrele de resuscitare, dar, din păcate, fetița nu a mai putut fi salvată. A fost deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă, cazul fiind considerat moarte suspectă.

Citeste si:  Pacienții de la Spitalul Foișor din București sunt evacuați. Unitatea medicală devine spital COVID

Ulterior, la autopsie, s-a stabilit că fetița era infectată cu COVID-19, potrivit observatorbn.ro.

Fetiță din Bistrița-Năsăud, decedată acasă. Era infectată cu COVID-19, dar nu din cauza asta a murit

Anca Andrițoiu, șefa Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Bistriţa-Năsăud, anunță că fetița a murit înecată cu vomă, prima cauză a decesului pe certificat nefiind COVID-19.

Citeste si:  Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, fără mască pe holurile Parlamentului

Prima cauză a decesului pe buletin nu este COVID. Acum trebuie să aşteptăm şi rezultatul anatomo-patologic, să vedem. Pe certificatul de deces este o cauză mecanică, aspirat de conţinut, adică s-a înecat cu vomă. Familia este în carantină, a fost lăsată doar pentru înmormântare câteva ore. S-a luat legătura imediat cu ei, pentru că ne-au sunat de la Medicină Legală, ne-au anunţat. Am vorbit cu colegii mei de la Epidemiologie şi au sunat imediat la familie. Au fost cooperanţi. S-au făcut deciziile de carantină, am anunţat Poliţia să supravegheze. Aşteptăm să termine – pentru că asta mai durează puţin – şi anatomo-patologicul, să vedem ce iese. Dar este încărcată pe platformă cu testul pozitiv, am luat legătura şi cu Bucureştiul şi aşteptăm să vedem, în funcţie de ce iese, să vedem dacă se declară ca deces COVID sau este cauză mecanică”, a declarat Anca Andriţoiu, potrivit Agerpres.

Citeste si:  Cazul copilului agresat la un centru de plasament din Voluntari scoate la iveală alte abuzuri

Citeste articolul pe Gandul

 24 total views