Abonare la google news

Festivalurile Untold, Neversea și Electric Castle, cu spectatori

Bogdan Gheorghiu, ministrul Culturii, ia în calcul să permită organizarea festivalurilor precum Untold, Neversea și Electric Castle, dar spectatorii vor trebui să îndeplinească o serie de condiții.

Mai exact, cei care vor să participe la respectivele festivaluri, trebuie să fie vaccinați anti-COVID, testați sau să fi fost deja infectați. În plus, este obligatoriu să dovedească acest lucru. Medicii sunt de acord cu ideea, pe care o împărtășesc.

Bogdan Gheorghiu, ministul Culturii, a admis că există anumite discuții cu diverși operatori pentru reluarea spectacolelor în aer liber.

Citeste si:  Sandra Izbașa se mărită: a fost cerută de soţie în ziua de Crăciun. Cine este norocosul

Mi se pare o idee bună, în sensul că pacienții care sunt vaccinați, sunt protejați de boală. Pe lângă ei, cei care au trecut prin boală, au un anumit grad de protecție. Apoi, cei care merg la festival, sunt de regulă persoane tinere, care, în mod tradițional, până la apariția tulpinilor acestea noi, erau mai feriți de boală”, a spus Bogdan Mincu, medic pneumolog, potrivit Antena 3.

Renate Rozenberg, PR Electric Castle: “Pentru moment, lucrăm doar la scenarii”

Cei care se ocupă cu organizarea festivalurilor au primit cu multă bucurie vestea. Toți consideră că ar avea de câștigat toată lumea dacă astfel de evenimente ar fi reluate pe teritoriul României.

Citeste si:  Ana Bogdan, eliminată și agasată de spectatori la Australian Open! „Sunt super enervanți, să le spună cineva asta" | VIDEO

Pentru moment lucrăm doar pe scenarii. Din păcate neavând nici un reper foarte clar din partea autorităților, tot ce putem să facem este să fim pregătiți pe mai multe variante”, a spus Renate Rozenberg, PR Electric Castle.

Edy Chereji, director de comunicare Untold și Neversea: “Am militat pentru aceste soluții de acum 2-3 săptămâni”

E un lucru bun pentru că noi am militat pentru aceste soluții de acum 2-3 săptămâni. Spuneam că, din punctul nostru de vedere, vaccinarea, testarea rapidă, dovada testului negativ, dovada anticorpilor, sunt măsuri care ne pot proiecta un scenariu pozitiv pentru acest an”, a spus și Edy Chereji, director de comunicare Untold și Neversea.

Citeste si:  Germania se va juca fără spectatori. Autoritățile n-au fost de acord cu solicitarea FRF

Înainte de pandemia de COVID-19, festivalurile Untold, Neversea și Electric Castle adunau peste 97.000 de spectatori. În 2020, din cauza virusului asiatic, toate evenimentele de acest timp au fost anulate.

Citeste articolul pe Gandul

 46 total views